Hyppää pääsisältöön

Mitä Docventures tarjoaa Madventures-fanille?

Monet kaipaavat järjettömän tietotulvan keskellä pähkinänkuoreen pakattuna hyvää ja mielenkiintoista tarinaa, sanoo muun muassa Madventuresista tuttu Riku Rantala.

Docventures

Madventures-kaksikko Riku Rantala ja Tunna Milonoff aloittavat elokuussa uuden Docventures-sarjan Ylellä. Sarja kertoo 12 jaksossa sen, mitä kaikkien tulisi tietää maailmasta. Eksoottisissa oloissa maailmalla kiertänyt kaksikko on innoissaan uudesta ohjelmasta, mutta mitä Docventures tarjoaa Madventures-sarjan faneille?

- Se ei tietenkään ole mikään itseisarvo, että kyseessä meidän tekemä ohjelma. Ennen kaikkea uskon, että Madventuresista kiinnostuneet ovat kiinnostuneita maailmasta. Nykymaailmassa on järjetön tietotulva ja on mahtavaa saada jostain aiheesta pähkinänkuoreen pakattuna jotain hyvää ja mielenkiintoista tarinaa. Sitä on luvassa. Keskustelua, jossa ei vältellä vaikeita aiheita, eikä vaikeita sanoja, Riku Rantala sanoo YleX:lle.

- Emme matkusta nyt maailmalla vaan päidemme sisällä isoissa teemoissa. Itse asiassa olemme käsitelleet niitä myös Madventuresissa, mutta paljon pintapuolisemmin, Tunna Milonoff lisää.

"Katsoja mukaan tajuisella ja alitajuisella levelillä"

Tunna sanoo, että keskustelua kertyy ohjelman lähetyspäivänä tavalla tai toisella lähes kolme tuntia ja mukaan lasketaan pitkä dokumenttielokuva.

- Katsoja saadaan ihan toisella tavalla siihen mukaan. Sekä tajuisella, että alitajuisella levelillä, Tunna sanoo.

Mitä ovat sitten ne Rikun aiemmin mainitsemat vaikeat aiheet, joita käsitellään?

- Vaikkapa väkivalta, seksi ja huumeet. Siinä on helposti jo kolme aihetta, joista keskusteleminen ei aina ole helppoa. Esimerkiksi valtavirrasta poikkeavien näkökulmien huomioonottaminen keskustelussa on usein ihan mahdotonta. Näistä aiheista keskusteleminen on kuin antaisi kuolleelle lääkettä, hän vastaa.

Miten Madventures näkyy Docventuresissa muuten kuin aihevalinnoissa? Aihevalinnat ovat saaneet innoituksensa maailmanmatkaajien omakohtaisista kokemuksista, mutta näkyykö se jossain muussa?

- Näkyy se niin, että ohjelma ei suinkaan tule Pasilan studioilta vaan meidän omasta päämajasta Helsingissä. Paikasta, josta kaikki reissumme ovat alkaneet ja mihin ne ovat päättyneet. Se on täynnä kaikkea kamaa noilta reissuilta ja myös näiden tavaroiden kautta mennään moniin aiheisiin.

Yleisö otetaan mukaan illan päättäviin keskusteluihin sosiaalisen median kautta.

Lue lisää: Riku Rantala: "Yle Puhe - mitä muuta voisi Madventures toivoa!"

Muuta: Ohjelman sivut yle.fi:ssä ja Facebookissa.