Hyppää pääsisältöön

Pikadeittailija: Pelkkä kemia ei riitä

Tuoreen tutkimuksen mukaan valloitusta yrittävän täytyy miettiä, miten puhuu deittikumppanilleen.

Sydän // Kuva: EPA / Dennis M Sabangan

Deittailussa tärkeimmät asiat tapahtuvat heti alussa, sillä deittailijat tietävät muutamassa sekunnissa, onko toisessa sitä jotain. ABC News kertoo, että viimeisimpien tutkimusten perusteella pikavauhtia löytynyt sielunkumppanuus ei kuitenkaan takaa vielä mitään. Ensivaikutelma ja ulkonäkö ovat vaikuttavat eniten speed dating -menestykseen, mutta lopulliseen onnistumiseen tai ryssimiseen vaikuttavat ensimmäiset viisi minuuttia.

Tutkimuksen mukaan, sillä kumpi tekee aloitteen, on merkitystä keskustelun kannalta. Kun miehet olivat aloitteentekijöitä eli kiersivät pöydästä toiseen, heidän kannatti keskittyä enemmän siihen, mitä nainen puhuu kuin esittää itse kysymyksiä. Myötäily ja kuunteleminen siis kannattivat. Kun rooleja vaihdettiin, myös valta-asetelma puheen suhteen muuttui. Kun lähestyjä antoi tilaa lähestyttävälle, parien välille syntyi yhteyden kokemus.

Tutkimukseen osallistuivat eliittiyliopisto Stanfordin opiskelijat ja siinä käytiin läpi 1000 speed dating -tilannetta. Niiden keskusteluita ja onnistumisia tutkittiin sen perusteella, miten deittaajat tilanteesta kirjoittivat.

Vain 20 prosenttia osallistuneista oli kiinnostuneita toisistaan ja toisiinsa yhteyttä speed datingin jälkeen ottivat vielä harvemmat: vain 9 prosenttia. Naisten mielestä treffikumppani oli harvemmin miellyttävä kuin miesten mielestä.

Lähteet: ABC News