Hyppää pääsisältöön

Nuoret muotisuunnittelijat: Tästä työstä on glamour kaukana

YleX Viikonlopun Lifestyleslotin vieraina kaksi nuorta suomalaista suunnittelijaa, kenkäsuunnittelija Emmi Malmström ja vaatesuunnittelija Minna Kaartinen.

Emmi Malmström ja Minna Kaartinen // Kuva: Inari Fernández

YleX Viikonlopun jokaviikkoisessa elämäntapaosiossa Lifestyleslotissa selvitettiin, millaista on olla nuori suunnittelija Suomessa vuonna 2013. Vietto-vaatemerkin suunnitellut Minna Kaartinen ja kenkäsuunnittelija Emmi Malmström eivät voisi enempää korostaa kovan työn merkitystä menestyksen takana.

- Paljon olen töitä tehnyt. Olen myös pyrkinyt olemaan aktiivisesti kaikessa mukana. Mutta ei minulla mitään selvää, tiettyä reittiä menestykseen ole. Menen sitä mukaa, kun hommia tulee eteen. Tällä hetkellä tuntuu, että lähden mihin vaan mukaan, Emmi nauraa.

Myös Minna painottaa kovaa työtä.

- Järkyttävästi töitä on tehty. Mutta koska se on intohimo, ei sitä voi olla tekemättäkään. Koitan myös olla vähän kaikessa mukana, joten vähän sellaista sohimistahan se on puolelle ja toiselle.

Moni nuori haaveilee vaatesuunnittelijan ammatista, mutta se ei nuorten suunnittelijoiden mukaan todellakaan ole helpoin unelma-ammatti. Naiset painottavat glamourin olevan työstä kaukana.

- Alalle haluavan pitää tietää, ettei tämä ole helppoa. Se on rankka tie, mutta antaa myös paljon. Se pitää olla lähtökohtana, että haluaa tehdä vaatteita tai kenkiä, eikä pelkästään se, että haluaa olla muotisuunnittelija. Glamour on kaukana siitä, kun vaikkapa sotkee vesisateessa polkupyörällä ja roudaa kenkälaatikoita ympäriinsä, Emmi naurahtaa.

Lähteet: YleX Viikonloppu