Hyppää pääsisältöön

Dokkarisarja listasi maailmaa mullistaneet kappaleet

Sahara Hotnights -bändin rumpali Josephine Forsman etsii maailmaa mullistaneet kappaleet ruotsalaisessa dokumenttisarjassa Käänteentekevät kappaleet.

Sahara Hotnightsin Josephine Forsman ohjelmasarjassa Käänteentekevät kappaleet // Kuva: Yle

Kahdeksanosaisen Käänteentekevät kappaleet -musiikkidokumenttisarjassa ruotsalaisrokkari Josephine Forsman matkustaa kahdeksaan kaupunkiin kahdella mantereella löytääkseen maailmaa mullistaneet kappaleet.

Sarjassa tavataan muun muassa Ramones-yhtyeen Tommy Ramone, Black Sabbathin Tony Iommi ja Faith No Moren Bill Gould ja Mike Bordin. Sarjassa keskitytään miten uraauurtavat artistit ovat onnistuneet synnyttämään jotain uutta ja ennenkuulumatonta.

Sarja samalla listaa 100 käänteentekevintä kappaletta maailmanhistoriassa. Listan top-10 sisältää lähinnä 60-70-lukujen klassikkoja, kuten The Kinksin You Really Got Me, Black Sabbathin Paranoid ja Bob Dylanin Subterranean Homesick Blues. Koko lista on tsekattavissa ohjelman kotisivuilla.

Yle Areenasta löytyy ohjelmasarjan ensimmäiset seitsemän osaa. Katso ensimmäinen osa alta. Sarjan viimeinen osa esitetään lauantaina 1.6.2013 kello 19.50 Yle Femmalla.

Lähteet: Yle Areena