Hyppää pääsisältöön

Viisi autollista poliiseja ja virkamiehiä lähetettiin pidättämään englantilaismies piratismista

Joukko etsiviä, poliiseja ja tekijänoikeuksia valvovan järjestön virkamiehiä pidätti tällä viikolla englantilaismiehen, jonka epäillään nauhoittaneet elokuvateatterissa laittomasti Fast and Furious 6 -elokuvan.

Internet // Kuva: iStockphoto

Iso-Britannian tekijänoikeuksia valvova Federation Against Copyright Theft (FACT) sai viisi peitetehtävissä ollutta poliisiautoa ja joukon etsiviä ja konstaapeleja avukseen pidättämään piratismista epäillyn 24-vuotiaan miehen, kertoo piratismimyönteinen TorrentFreak-sivusto. Virkamiehet ja poliisi suorittivat miehen asunnossa kotietsinnän ja veivät muun muassa tämän tietokoneen ja ulkoisia kovalevyjä.

- Minut pidätettiin kotonani epäiltynä Fast and Furious 6 - ja muutaman muun elokuvan nauhoittamisesta ja jakelusta, pidätetty mies kertoi TorrentFreakille.

Poliisit eivät löytäneet etsinnöissä nauhoitusvälineitä miehen kodista. Miestä kuulusteltiin tämän mukaan poliisiasemalla yli kolme tuntia, pääosin FACTin edustajien puolesta. Mies vapautettiin poliisin huostasta tutkinnan ajaksi sillä ehdolla, ettei mies mene elokuvateattereihin Englannissa tai Walesissa.

FACT vastaa Suomen TTVK ry:ta, joka valvoo jäsentensä tekijänoikeuksia. Myös TTVK ry toimii yhteistyössä poliisin kanssa. Viime marraskuussa Perheenisän tilitys leviää verkossa: Tyttären Chisu-latailuista lähes tonnin lasku, joka johti tytön läppärin takavarikointiin ja korvausten maksamiseen.

Lue koko tarina TorrentFreakin sivuilta.

Lähteet: TorrentFreak