Hyppää pääsisältöön

Iltalehteä parodioinut sivusto suljettiin nopeasti - tekijät yllättyneitä suosiosta

Iltalehden sisältöjä omaperäisesti käyttänyt iltasaatana.fi-sivusto on suljettu tekijöiden mukaan yllättävän suosion takia.

Tässä esimerkki parodiasivun tarjonnasta. // Kuva: kuvakaappaus

Sosiaalisessa mediassa on ripeästi levinnyt linkki iltasaatana.fi -sivustolle, joka pilaili Iltalehden kustannuksella. Iltasaatana.fi -sivustolle oli kopioitu Iltalehden nettiversion ulkoasu uutisotsikoineen, mutta jokaisen otsikon perään oli lisätty sana saatana. Sivusto on tänään otettu pois julkaisusta ja tilalla on tekijöiden viesti.

Sivusto oli tarkoitettu pieneksi sisäpiirivitsiksi. Sivuston suuri suosio ja medianäkyvyys yllättivät. Tarkoituksenamme ei ollut irvailla Iltalehdelle, vaan muutimme jo aiemmin verkon keskustelupalstoilla levinneen meemin dynaamisesti päivittyvän verkkosivun muotoon, osoitteessa iltasaatana.fi kirjoitetaan.

Yle Uutisten mukaan, verkkosivusto otettiiin käyttiin lauantaina 25. toukokuuta iltayhdeksän aikaan. Iltalehden vastaava päätoimittaja Kari Kivelä sanoo Yle Uutisille, ettei Iltalehti vaatinut sivuston sulkemista. Tekijät poistivat hänen mukaansa sivuston itse netistä.