Hyppää pääsisältöön

Omaa Kesäkumibiisiään muisteleva Iso H: Cheekillä ehkä enemmänkin kokemusta Kesäkumeista

YleXPop lähestyy ja nyt on aika hieman muistella menneitä sekä katsoa tulevaan. Ensimmäisenä Kesäkumi-kesäänsä muistelee Iso H, jonka Fintelligens-yhtye esitti Kesäkumibiisin vuonna 2011.

Kesäkumi 2011: Fintelligens (Iso H) // Kuva: Mika Tolvanen / YleX

Useat artistit ovat vuosien varrella tehtailleet toinen toistaan huikeampia Kesäkumibiisejä, joita voi fiilistellä Elävässä arkistossa.

Yksi suurimmista hiteistä vuosien varrella on ollut Fintelligensin Etkot, juhlat ja jatkot (ja Kesäkumit) -kappale, joka julkaistiin vuonna 2011. Se sai oman paikkansa myös Fintsujen keikkasetissä muillakin keikoilla kuin YleXPopissa.

- Kyllä, pidimme biisiä aktiivisesti keikkasetissä. Jos biisi haluaa pysyä Fintelligensin keikkasetissä, se ei voi olla vaan biisi muiden joukossa, vaan sen on oltava hitti. Ja sellainen Etkot, Juhlat, Jatkot -zibaleesta tuli, ainakin keikkasuosion perusteella, Iso H fiilistelee.

Räppärillä on mahtavat muistot Kesäkumi-kesästä eli suvesta 2011, jolloin poppoo eli kuin viimeistä päivää.

- Erinomaiset ja ehkä jopa hiukan kaihoisat. Julkaisimme Täytyy Tuntuu -albumin kesällä 2011 ja näillä näkymin se jää viimeiseksi Fintelligens-levyksi, ainakin pitkään aikaan. Rundasimme ympäri maata uusien biisien kera, siinä ei paljon ehtinyt käydä kotona kääntymässä. Se oli aikaa se.

Tämänvuotisesta Jossu-nimisestä Kesäkumibiisitä vastaa Cheek yhdessä Jukka Pojan kanssa. Räppäri fiittasi aikoinaan Fintsujen Kesäkumibiisissä ja Iso H odottaakin kollegansa perjantaina 31. toukokuuta julkaistavaa biisiä antaumuksella.

- Odotan biisin kuulemista innolla. Jukka Pojalla taitaa olla useampikin muksu, joten hän ei ainakaan aina ole Kesäkumia käyttänyt, mutta Cheekillä taitaa sitten olla enemmänkin kokemusta kesäkumeista.

Räppäriin uppoaa myös YleX:n juontajien muuvssit, jotka tullaan näkemään YleXPopin lavalla Elastisen Iisii-biisin aikana.

- Tsekkasin meiningin sivuiltanne, smuutit muuvssit!

Lue lisää YleXPopista!

Lähteet: YleX