Hyppää pääsisältöön

Poliisijohtajat kiistävät yksiköiden väliset ongelmat

Poliiylijohtaja Mikko Paatero
Poliiylijohtaja Mikko Paatero Kuva: Yle paatero

Poliisiylijohtaja Mikko Paatero ilmoitti tiistaina 28.5. annetussa poliisin tiedotteessa, että hän ei allekirjoita MOT-ohjelman väitettä poliisin yhteistyöongelmista.

"MOT-ohjelmassa esitetyt väitteet poliisin sisäisistä ongelmista antavat poliisiylijohtaja Mikko Paateron mukaan täysin väärän kuvan poliisiyksiköiden yhteistoiminnasta", tiedotteessa todetaan.

Tiedotteen mukaan "ohjelma saattaa poliisin sisäisen tilan väärään valoon". "Voi olla, että joidenkin henkilöiden välillä on ollut näkemyseroja, mutta missään tapauksessa ongelmat eivät ole niin suuria kuin ohjelmassa annetaan ymmärtää", Paatero pohtii.

Helsingin poliisikomentaja Jukka Riikonen on Paateron kanssa samoilla linjoilla. Hänen mukaansa ohjelma antoi ymmärtää, että nimenomaisesti Helsingin poliisilaitoksen ja Keskusrikospoliisin välit olisivat erityisen tulehtuneet. Riikosen mukaan arjen poliisityössä tällaisia ongelmia ei ole olemassa.

"Mielestäni se ei vielä riitä mustamaalamaan koko poliisilaitosta, jos joku yksittäinen poliisimies ei ole päässyt yli vanhoista erimielisyyksistä", lataa Riikonen.

MOT antoi 27.5. lähetetyssä ohjelmassa "Putingate" Paaterolle runsaasti tilaa asioiden komentoimiseen. MOT pyysi ohjelmaan mukaan myös poliisikomentaja Jukka Riikosta ja keskusrikospoliisin päällikköä Rauno Rantaa. Kumpikaan ei suostunut. Ranta kielsi haastattelut myös kaikilta alaisiltaan.