Hyppää pääsisältöön

Idols-tuomari Lauri Ylönen: En varsinaisesti kysynyt bändikavereilta lupaa tähän

Idols-laulukilpailun uudet ruutukasvot on julkistettu. Tuomariston kansainvälisesti menestynein jäsen on ehdottomasti The Rasmus -yhtyeen sulkapäinen keulakuva Lauri Ylönen.

Lauri Ylönen // Kuva: Ninni/YleX

Uusi Idols-tuomari Lauri Ylönen on saanut jo tuntumaa pestiinsä, sillä on oli vuonna 2011 Idolsin vieraileva tuomari.

- Oli aika hauska kokemus nähdä se koko Idols-koneisto ja olla mukana tekemässä ohjelmaa. Olen tykännyt Idolsista ohjelmana ihan alusta asti. Oli ihan selkeä päätös, että lähden mukaan, kun kysyttiin, Ylönen kertoo YleX:lle.

Sulkapää ei kysynyt yhtyeeltään The Rasmukselta suoranaisesti lupaa uuteen aluevaltaukseensa.

- Bändikaverit onnittelivat. Laitoin heille heti terveiset, en nyt ihan lupaa kysynyt, mutta kuitenkin. Meillä on The Rasmuksen kanssa keikkoja syksyllä muun muassa Venäjällä ja nyt on kesäfestareita, mutta kuin ihmeen kaupalla nämä meni limittäin. Siinä kävi hyvä tuuri, Ylönen iloitsee.

Kokenut muusikko etsii itsevarmaa staraa Suomen tähtitaivaalle.

- Etsin persoonallista tyyppiä. Vaikka tämä on laulukilpailu, niin sitäkin voi kehittää. Ei se ääni välttämättä tule hyvin esille, jos jännittää koelaulussa. Mulla on kyky löytää sellainen tyyppi sieltä joukosta, jolla saattaa olla piilevää karismaa. Etsin itsevarmaa henkilöä, laulaja sanoo.

Lauri Ylönen tietää omasta kokemuksesta, että artisteja yritetään ohjailla monista suunnista tekemään tietynlaisia päätöksiä.

- Omaa kokemusta on kohta kahdenkymmenen vuoden ajalta ja mua on ohjailtu levy-yhtiöiden ja managereiden suunnalta ja olen ollut välillä ihmeissäänkin siitä, miten pystyn pitämään oman pääni ja noudattamaan sitä omaa linjaa. Joskus kannattaa kyllä ottaa jotain neuvojakin vastaan, Ylönen kertoo.

Idols alkaa Maikkarilla ensi syksynä.

Lähteet: YleX