Hyppää pääsisältöön

Maailmantähtiä vilissyt iso festivaali peruttiin Ruotsissa

Ruotsalainen suvaitsevaisuutta korostanut ja kymmeniä tuhansia kävijöitä aiemmin houkutellut Peace & Love -festivaali on peruttu. Syynä ovat suuret velat sekä surkea lipunmyynti.

Missä Pekka? // Kuva: Kuvapankki

Keskiruotsalaisessa Borlängessä järjestetty Peace & Love -festivaali on peruttu ja sen järjestäjä asetettu konkurssiin. Ruotsin yleisradio SVT:n mukaan suvaitsevaisuutta korostaneeseen tapahtumaan myytiin vain 9000 lippua ennakkoon, kun viime vuonna vastaavaan aikaan lippuja oli myyty yli 20 000 kappaletta. Järjestäjälle kerrotaan kertyneen jo viime syksynä velkaa noin 1,5 miljoonan euron edestä.

Vielä viime vuonna Peace & Lovella oli lähes 50 000 kävijää ja esiintyjälistalta löytyi maailmantähtiä, kuten Rihanna, Skrillex ja Mumford & Sons. Tänä vuonna festivaalille oli buukattu esiintymään muun muassa Paramore, Macklemore & Ryan Lewis, Queens of the Stone Age, Depeche Mode, Pet Shop Boys sekä Iggy & The Stooges.

Peace & Love -festivaalia järjestettiin heinäkuun lopussa. Tapahtuman historia alkaa vuodesta 1999, jolloin se järjestettiin pienenä tuhannen kävijän klubitapahtumana.

Vielä ei tiedetä jatkaako joku muu järjestäjä festivaalia ensi vuonna.

Lähteet: SVT