Hyppää pääsisältöön

Iron Maidenin Trooper-olutta saatavilla Suomen baareissa

Iron Maidenin omaa Trooper-olutta on ollut saatavilla suomalaisissa ravintoloissa eilisestä lähtien. Lähipäivinä 4,7 prosenttista olutta myydään myös päivittäistavarakaupoissa.

Iron Maidenin Trooper-olut Bruce Dickinson kädessä // Kuva: Metal & Wine

Virallisesti toukokuun 9. päivänä lanseerattu Iron Maidenin Trooper-olut tuli eilen torstaina 30. toukokuuta myyntiin ensimmäiseen suomalaiseen baariin, kertoo mallasjuomaa maahantuovan Servaali Oy:n tuotepäällikkö Ville Hyppönen.

- Olemme saaneet oluesta paljon kyselyjä. Vaikka emme ennen ole ottaneet valikoimaamme bändien nimikkojuomia, Trooperin valmistaneen Robinsons-paninon maineikkuus vakuutti meidät. Kyseessä ei ole ihan tavallinen bändin brändituote, vaan vakavasti otettava olut, Hyppönen kertoo YleX:lle.

Muun muassa Tampereella Raideri Rokkibaarissa sekä Soittojuomala Armaksessa, Turussa Rento Barissa ja Ranta-Kertussa, Kuopiossa Maljassa ja Helsingissä Bar Bäkkärissä on Trooperia toimitettu.

- Viimeistään tänään olutta on saatavilla baareissa ympäri Suomea, Hyppönen vakuuttaa.

Oluen 4,7 prosentin alkoholipitoisuuden ansiosta Trooperia on lupa myydä myös päivittäistavarakaupoissa. Nähtäväksi vielä jää, tarjoillaanko olutta Iron Maidenin keikalla 20. heinäkuuta Helsingissä.

- Ensi viikolla tuotetta on saatavilla myös kaupoista. Se on vielä auki, myydäänkö sitä keikalla. Ainakin lähistön ravitsemusliikkeet sitä silloin myyvät, Hyppönen vinkkaa.

Luonteikkaaksi ja mausteiseksi kuvaillun alen pannut isobritannialainen panimo on aiemmin voittanut muun muassa maailman parhaimman oluen palkinnon Old Tom Strong Ale -oluellaan.

Bruce introduces 'Trooper' from Trooper on Vimeo.

Lähteet: YleX