Hyppää pääsisältöön

Satunnaisen matkailijan satunnaisia matkoja

Tässä A-Studion Maailmankuvien erikoisjaksossa on välähdyksiä Satunnaisen matkailijan eri reissuilta aina Italian San Remosta Dubliniin ja Prahaan. Vuonna 1989 taltioitu ohjelma uusittiin vuonna 2010 toimittaja Juhani Mäkelän menehdyttyä.

Tietolaatikko

Tekijänoikeussyistä johtuen ohjelmasta on poistettu musiikki osittain.

Juhani Mäkelä esiintyi televisiossa ja radiossa noin 40 vuoden ajan. Yleisradiossa hän toimi muun muassa Ulkolinjan toimittajana ja A-Studion toimitussihteerinä.

Satunnaisen matkailijan humoristiset maakatsaukset ovat tässä jaksossa teemoitettu. Mukana on muun muassa viinaan, naisiin ja makeaan elämään liittyviä matkamuistoja ympäri maailman. Juontajana toimii Lontoon kirjeenvaihtaja Kari Mänty.

Reilu parikymmenminuuttisessa A-Studion Maailmankuvien erikoisjaksossa Satunnainen matkailija käy runoilemassa San Remossa, oluella Dublinissa, naisia ihmettelemässä Amsterdamissa, uhkapelaamassa Monte Carlossa, ihastelemassa rikkauksia Cannesissa ja haastattelemassa pienten maiden asukkaita Liechtensteinissa, Andorrassa, Luxemburgissa sekä Vatikaanissa. Lisäksi hän tutustuu miesten hamemuotiin Fidžillä ja vierailee kuuluisassa kapakassa Prahassa.

Cannesissa Satunnainen matkailija tunsi viihtyvänsä loistoveneiden ja rikkauksien keskellä, mutta tiesi rahavarantojensa olevan riittämättömät pysyvään oleskeluun. Tosielämässä Mäkelä muuttikin Ranskan Rivieralle asuttuaan yli 60 vuotta Helsingissä. Hän menehtyi 72-vuotiaana antibelaisessa sairaalassa 10. elokuuta 2010.

Teksti: Sonja Fogelholm

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto