Hyppää pääsisältöön

Lomamatka 70-luvulle – reality-reissulla 2010-luvun Suomessa 1970-luvun varustein

lomamatka 70-luvulle, yle tv1
lomamatka 70-luvulle, yle tv1 lomamatka 70-luvulle

Lomamatka 70-luvulle -sarjassa kolme erilaista porukkaa matkustaa kesäisessä 2010-luvun Suomessa 1970-luvun autoilla ja varusteilla. Matkassa on yksinhuoltajaäiti lapsineen, italialais-suomalainen perhe pompannappeineen ja espoolaiset nuoret kleinbussillaan.

Lomamatka 70-luvulle -realitysarja näyttää, kuinka käy, kun lomailijalta viedään 2000-luvun pelit ja vehkeet. Matkaajilla ei ole kännyköitä, ei iPadeja eikä navigaattoreita. Miten käy perheen dynamiikan, kun lasten viihdykkeet vaihtuvat kannettavasta markkinapalloon ja tikkupeliin? Entä kun Facebookin korvike onkin Ystäväni-kirja?

Sarjassa edetään 1970-lukua vuosi vuodelta. Ryhmät pukeutuvat aikakauden vaatteisiin ja syövät vuosikymmenen lomaherkkuja. Tutuksi tulevat niin energiakriisi, hampaiden fluoraus kuin kalanmaksaöljykin. Matkalla sivutaan Imatran ajoja, yövytään Joensuun Wanhassa Jokelassa ja ihmetellään Kolin kansallismaisemaa.

Elävän arkistoon pysyvästi julkaistuissa Lomamatka 70-luvulle -jaksojen nettiversioissa taustamusiikkina soi Martti Servon & Napanderin sarjaa varten tekemä musiikki.

Lomamatka 70-luvulle 1. osa: Hiostaako, muru?
Pois nykyaika ja tilalle 70-luku. Vanhat autot, hiostavat vaatteet ja telttayöt. Kenen pinna kestää? Ensimmäisenä etappina Kotka. Samppa ja Gibi valmistautuvat kokkaamaan Santalehden leirintäalueella.

Lomamatka 70-luvulle 2. osa: Varo liftaria, Nea!
Kleinbussin kyytiin nousee muukalaisia. Datsunissa tyrmistytään Imatran leiripaikasta. Mutta Fiatissa laulu raikaa.

Lomamatka 70-luvulle 3. osa: Apua, poliisi!
Virkavalta pysäyttää Kleinbussin. Hermot kiristyvät, kun taas on uusia yllätyksiä luvassa. Linsenit kohtaavat Parikkalassa kansallissankarin. Sampalle päivä on liikaa.

Lomamatka 70-luvulle 4. osa: Datsun minkä teit!
Matka jatkuu kohti Rääkkylää. Linsenien matka katkeaa, kun Datsun hajoaa tienposkeen. Kleinbus eksyy Savonlinnaan ja Nealta pääsee itku. Aijaa laulattaa.

Lomamatka 70-luvulle 5. osa: Nyt meni hermot!
Datsunissa syttyy ilmiriita, mutta onneksi Armi ja Danny auttavat. Kleinbussissa puhutaan politiikkaa. Joensuussa Aijaa odottaa todellinen yllätys. Yöpaikkana Wanha Jokela.

Lomamatka 70-luvulle 6. osa: Mennään mopedilla!
Kleinbussi hajoaa, mutta onneksi on mopedit. Linsenit pelkäävät karhuja. Kolilla juhlitaan synttäreitä. Raili ja Raija löytävät Heikki Turusen lavatansseista Lieksasta.

Lomamatka 70-luvulle 7. osa: Kleinbussin matka
Jälleennäkeminen paljastaa salaisuuksia. Kaikki ei ollut sitä, miltä kuvissa näytti. Poikia ikävöivät kaikki.

Lomamatka 70-luvulle 8. osa: Linsenien matka
Linsenien paluu Jutan lapsuuden maisemiin. Huonosti nukuttuja öitä ja hikisiä kilometrejä, kaitafilmiä ja keihäänheittoa, Armia ja Dannyä, kylmää keittoa ja kuumia tunteita.

Lomamatka 70-luvulle 9. osa: Pompannapin matka
Muistelussa italialais-suomalaisen perheen lomaviikon huippuhetket Helsingistä Kolille. Aija laulaa ja maisemat vaihtuvat.

Kommentit