Hyppää pääsisältöön

Vallan kahvassa

Grafiikka kahvasta
Grafiikka kahvasta liput,kahvat,Vipu

Vallan kahvassa -sarjassa on pääosassa viisi nuorta, joista kullakin on unelma, mutta ei mahdollisuuksia toteuttaa sitä. Entä jos – päivän verran – heillä olisi tarvittava valta unelmansa toteuttamiseen? Tämä onnistuu, kun kukin ohjelman nuori pääsee päiväksi päättäjän paikalle.

Koulu

Silva, 11 v., pääsee koulunsa rehtoriksi ja järjestää Oppilaiden mielipide esiin -päivän.

Kunta

Veera, 15 v., pääsee kaupunginjohtajaksi ja haluaa Mikkelin lakkauttamat jumppasirkustunnit takaisin.

Media

Julia, 15 v., pääsee Ajankohtaisen kakkosen toimittajaksi.

Eduskunta

Elina, 15 v., pääsee kansanedustajaksi Johanna Sumuvuoren paikalle ja järjestää roskaamisen vastaisen päivän.

Europarlamentti

Wiking, 15 v., pääsee mepiksi Piia-Noora kaupin paikalle ja pyrkii ajamaan EU-kansalaisille henkilökohtaisia päästökiintiöitä.

Ohjelman myötä nuorille selviävät heidän vaikuttamismahdollisuutensa. Opettaja taas saa tarinoiden kautta avaimia rohkaista oppilaita yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen ja osallistumiseen.

Perustuu ohjelmaan: Vallan kahvassa (2008). Aito Media Oy.

Ihminen ja yhteiskunta

  • Tunnetko taloyhtiön tilinpäätöksen kiemurat? Testaa tietosi

    Testaa, mitä hyvin tunnet taloyhtiön tilinpäätöksen

    Kymmenissätuhansissa taloyhtiöissä kokoonnutaan vuosittain kuulemaan, kun isännöitsijä luettelee tilinpäätöksestä vaikeaselkoisia termejä kokousväelle. Tilinpäätöksen riveillä on kuitenkin tärkeää tietoa siitä, miten hallitus ja isännöitsijä ovat hoitaneet osakkeenomistajien rahoja. Tunnetko taloyhtiön tilinpäätöksen? Tarkista tietosi ja vastaa seitsemään kysymykseen.

  • Islamin vieraana

    6-osainen sarja islamista.

    6-osaisessa sarjassa professori Jaakko Hämeen-Anttila johdattaa kiehtovalle matkalle islamin maailmaan – sen historiaan, kulttuuriin, kuvataiteisiin, musiikkiin ja kirjallisuuteen sekä ihmisten jokapäiväiseen elämään. Ohjelmasarja on valmistunut v. 2003.

  • Buddhan jalanjäljillä

    Buddhalaisuus

    Buddhalaisuus ei ole kristinuskoon tai islamiin verrattavissa oleva uskonto, vaan pikemmin filosofia, joka opettaa tien korkeimman moraalisen, henkisen ja intellektuaalisen "valaistumisen" saavuttamiseen.