Hyppää pääsisältöön

Haastattelua ja kuvaamista

"Ylen siisti kesäduuni alkoi aurinkoisena maanantaina. Pienen infotilaisuuden jälkeen jakauduimme toimipisteisiimme. Itse työskentelen toisen kesäduunarin kanssa klassisen musiikin parissa, mistä olen innoissani, sillä musiikki kiinnostaa itseäni paljon! Esiteltyämme itsemme muille työntekijöille ja tutustuttuamme paikkoihin löysin itseni yhdestä Ylen ravintoloista. Todellakin siis löysin, sillä reitti ruokalaan oli melko sokkeloinen... Ruokailun jälkeen saimme ensimmäisen tehtävämme, jossa mentiin jo suoraan asiaan. Tehtävänä oli ottaa kuvia Musiikkitalolla pidetystä alttoviulutapahtumasta. Haastatteluakin kokeiltiin, mikä jännitti aluksi, kun ei tiennyt mitä kaikkea kehtaisi kysyä. Mutta onneksi soittajat olivat todella rentoja ja avoimia, mikä teki työstä helpompaa!

Toinen päivä oli rauhallisempi. Päivä alkoi kokouksella, jossa työntekijät keskustelivat lähiaikoina tulevista muutoksista, tapahtumista ja sen sellaisesta. Oli mielenkiintoista seurata oikeaa työympäristöä. Päivän päätyönämme pohdimme kysymyksiä Sibeliukseen liittyvään galluppiin. Samana päivänä ehdimme myös tyhjentää varastoa vanhoista VHS-kaseteista, joista jotkut olivat 80-luvun alulta! Jätesäkkejä kului sitä mukaan kun hyllyt pikkuhiljaa tyhjenivät.

Kolmas päivä menikin sitten galluppia toteuttaessa. Työparini kanssa kiersimme yhteensä viisi tuntia kaupungilla kyselemässä ihmisiltä klassisesta musiikista, erityisesti Sibeliuksesta. Yllätykseksemme huomasimme, että todella moni oli epävarma esimerkiksi Maamme-laulun ja Finlandian säveltäjästä. Oli ihanaa olla koko päivä ulkona auringonpaisteessa hellelukemissa, mutta on pakko myöntää, että tuntui aika helpottavalta tulla takaisin viileään Ylen toimistoon.

Tähän asti työ Ylellä on ollut monipuolista, eikä todellakaan pelkkää istumista konttorissa. Työ on vaatinut ajattelemista ja ideointia sekä myös pientä jännitystä välillä, minkä seurauksena päiväunetkin on tullut nukuttua työpäivien jälkeen. Työ on kuitenkin niin hieno ja ainutlaatuinen, että väsymys unohtuu, eikä harmita, että myöhään heräämisen sijaan pitääkin lähteä aamulla Pasilaan!"

Lara Yildirim työskentelee kesäkuun ajan Ylen siistinä kesäduunarina Ylen Klassisessa musiikissa.

 • Kommentti: Luulin Kotikatua tylsäksi mammasisällöksi, kunnes jäin sarjaan pahasti koukkuun

  Kotikadun 15. kausi koukutti toimittajan.

  Tutustuin Kotikadun 15. kauteen täysin pystymetsästä ilman minkäänlaista katseluhistoriaa sarjasta. Ennakkoluuloni oli, että Kotikatu on tylsä keski-ikäisten ohjelma, joka ei tarjoa tällaiselle ysäripennulle mitään mielekästä. Yllättävän nopeasti huomasin, miten väärässä olinkaan. Jo parin jakson jälkeen olin täysin koukussa.

 • Näin käytät Yle Areenaa autossa

  Yle Areenan käyttö autoissa helpottuu.

  Yle Areenaa voi nyt käyttää entistä kätevämmin ja turvallisemmin autoissa, kun Yle Areena tuodaan autojen viihdejärjestelmiin. Kyseessä on Ylen kuunneltavat sisällöt – videosisältöä ei voi toistaiseksi käyttää näiden autoviihdejärjestelmien avulla.

 • Ja viimein kaikki on hyvin – Satuhäät tekee paluun Yle Areenaan!

  Suositun hääohjelman kaksi kauttu julkaistaan 8.5.

  Hääohjelmien jättiläinen, supersuosittu Satuhäät tekee paluun Yle Areenaan. Toukokuun 8. päivä Areenaan julkaistaan Satuhäät-sarjan kaksi uusinta tuotantokautta. Pääset siis keinahtelemaan häävalssia ja leikkimään kenkäleikkejä vuosien 2015 ja 2016 hääparien kanssa! Lue lisää Satuhäistä täältä! Hääpäivä on ikimuistoinen ja herkkä hetki rakastuneen parin elämässä.