Hyppää pääsisältöön

Pate Mustajärven drag-trio

Pate Mustajärvi, Hannu Pelkonen ja Harri Saksala laulavat yhdessä naisiksi pukeutuneina kappaleen "Vähemmistöt kokoontuu".

Suomen musiikkialan äijänköriläiden glamouria ja hikeä tihkuva tulkinta oli vuoden 1985 Miksi mies lentää? -viihdeohjelman pysäyttävin esiintymisnumero.

Kappale on alkuperäiseltä nimeltään "Freakin' at the Freakers' Ball", jonka on säveltänyt ja sanoittanut yhdysvaltalainen runoilija, kirjailija, laulaja ja lauluntekijä Shel Silverstein. Kappaleen tunnetuin esittäjä on amerikkalainen rock-yhtye Dr. Hook & the Medicine Show. Nyt kuultava suomennos on Popeda-yhtyeestä tunnetun Ilari "Ilpo" Ainialan käsialaa.

Teksti: Ville Matilainen

Kommentit
  • Tehtaankadun poliisimurhat järkyttivät kansaa 1997

    Steen Christensen surmasi kaksi poliisia ryöstön jälkeen.

    Koko Suomi järkyttyi, kun tanskalainen Steen Christensen surmasi teloitustyylillä kaksi suomalaista poliisia Helsingissä Tehtaankadulla 22.10.1997. Hän oli vähän aiemmin ryöstänyt Hotelli Palacen kassan Helsingin Eteläranta 10:ssä. Saaliikseen Christensen sai vähän yli 6000 markkaa (reilut 1000 euroa).

  • Seilin saarelle matkattiin arkkulaudat mukana

    Saarelle eristettiin spitaalisia ja mielisairaita.

    Turun saaristossa sijaitseva idyllinen ja vehreä Seilin saari kätkee sisäänsä hautausmaan ja monta karua kohtaloa. Saarelle perustettiin 1600-luvulla sairaala spitaalisille. Tosin lääkäreitä tai hoitoa ei ollut, perillä odotti vain eristys ja sopivaa maata hautuumaaksi. Myöhemmin Seilissä toimi naisille tarkoitettu mielisairaala. Terveen ja hullun raja oli häilyvä ja riippui usein yhteiskuntaluokasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto