Hyppää pääsisältöön

Suosittu viihdealan julkaisu listasi suomalaisohjaajan Euroopan kärkeen

Yhdysvaltalainen viihdealan julkaisu Variety on listannut kymmenen lupaavaa eurooppalaista elokuvaohjaajaa. Yksi listan ohjaajalupauksista on Laulu koti-ikävästä -dokumenttielokuvan ohjannut Mika Ronkainen.

Laulu koti-ikävästä -dokumentti kertoo isän ja pojan automatkasta Oulusta Göteborgiin. // Kuva: Klaffi Tuotannot Oy

Variety-viihdejulkaisun 10 Euro Directors to Watch -sarjassa esitellään lupaavimpia eurooppaalaisia elokuvantekijöitä. Mika Ronkaisen dokumenttielokuva Laulu Koti-ikävästä sai aiemmin kuluvana vuonna ylistävät arvostelut Varietyssa. Asiasta kertoo Yle Uutiset.

Listalle päässeiden ohjaajien kymmenen elokuvan sarja esitetään loppukesästä tshekkiläisellä Karlova Varyn elokuvafestivaalilla. Laulu koti-ikävästä on sarjan ainoa dokumenttielokuva. Ronkaisen elokuvassa isä ja poika matkustavat Oulusta Götebogiin.

Aiemmin tänä vuonna Ronkaisen elokuva on palkittu Göteborgin elokuvajuhlilla pohjoismaiden parhaana dokumenttielokuvana, ja Tampereen elokuvajuhlilla se nappasi kolme palkintoa.

Lähteet: Yle Uutiset