Hyppää pääsisältöön

Ekaluokkalaiset ikuistivat presidentin muotokuviin

Itsenäisyyspäivää 2012 juhlistettiin myös tuoreen presidentin Sauli Niinistön vanhassa koulussa. Uudet oppilaat aloittavat nyt samasta pisteestä kuin hän aikoinaan. Paikalla on myös yksi presidentin ensimmäisistä opettajista.

Oppilaat soittavat huiluja ja laulavat 95. itsenäisyyspäivän aattona Pajulan koulussa. Luokan seinää koristavat useat lasten tekemät piirrokset presidentistä ja rehtori Matti Piensalo ripustaa esille myös virallisen muotokuvan.

Helena Ahanen on ollut Niinistön opettajana tämän ollessa kolmannella luokalla. Hän muistelee sanoneensa, että kyllä Saulista vielä kansanedustaja tulee, kun pikkupoika oli vastannut vakuuttavasti esitettyyn kysymykseen.

Teksti: Iina Dementjeff
(Kirjoittaja on lukiolainen Ylen siisti kesäduunari)

Tietolaatikko

Ohjelmaote on koostettu dokumentista "Itsenäisyyspäivä" (työmateriaalista), jossa seurattiin itsenäisyyspäivän viettoa eri puolilla Suomea.