Hyppää pääsisältöön

Kaurismäen Tie pohjoiseen teatterilevitykseen Yhdysvalloissa ja Japanissa

Mika Kaurismäen ohjaaman ja Vesa-Matti Loirin ja Samuli Edelmannin tähdittämän menestyselokuvan Tie pohjoiseen levitysoikeudet on myyty Japaniin, Yhdysvaltoihin ja Kanadaan.

Tie Pohjoiseen // Kuva: FS FILM

Yhdysvalloissa elokuvan teatterilevitys aloitetaan New Yorkista ja jatkuu sieltä edelleen isompiin yliopistokaupunkeihin kuten Boston, Chicago, Washington DC, Los Angeles ja niin edelleen.

- Olemme erittäin tyytyväisiä, että elokuva saa teatterilevityksen Yhdysvalloissa, sillä se on harvinaista pohjoismaisille elokuville, sanoo Miira Paasilinna myyntiyhtiö Yellow Affairista.

Kesällä alkaa myös Tie pojoiseen -elokuvan Kanadan teatterilevitys.

Japanissa elokuvaa levittää Alcine Terran, joka on aikaisemminkin levittänyt Mika Kaurismäen elokuvia. Tie pohjoiseen tulee Japanissa noin 50 elokuvateatteriin ensi vuoden alussa, mutta sitä ennen elokuva esitetään Pohjoismaisella elokuvafestivaalilla Tokiossa lokakuun alussa.

- Ottaen huomioon tämänhetkisen taloudellisen tilanteen ja vaikeudet saada art house -elokuvia ylipäänsä teatterilevitykseen Japanissa, olemme erittäin ylpeitä tästä levityssopimuksesta ja mielestämme Alcine Terran on juuri oikea jakelija tälle elokuvalle, kerrotaan myyntiyhtiöstä.