Hyppää pääsisältöön

Kuntopyörä taipui peliohjaimeksi Tampereen pelimessuilla

Heikki Hilanderin juontamassa messuraportissa tutustutaan 1990-luvun kuumiin peliuutuuksiin. Timo Koivusalo ja Joel Hallikainen ottavat toisistaan mittaa rallipelissä.

Raportissa kuljetaan Pelit-lehden päätoimittaja Tuija Lindénin perässä. Hän kertoo alan trendeistä ja testaa uutuuksia pelihullun poikansa kanssa.

Suomen leluyhdistyksen edustaja Eija Hirvikallio on huolissaan tietokonepelien uhasta perinteisille seurapeleille. Onneksi seurapelit hallitsevat vielä 70 prosenttia kokonaismarkkinoista. Messuilla käydään myös Suomi-Ruotsi -maaottelu bingossa, jossa suomalaiset ovat menestyneet paremmin siitä huolimatta, että peli perustuu onneen.

Alan tulevaisuutta ennakoidaan hauskasti puhelinpeleissä, jotka mahdollistavat interaktiiviset kokemukset tavallisen lankapuhelimen avulla. Ajatus siitä, että katsoja voi päättää, mitä televisiosta näkyy, toteutui myöhemmin netti-tv:n ja tilausvideojärjestelmien muodossa.

Suomi ei ollut pelien suurvalta vuonna 1994. Ala näyttää raportissa sympaattisen kotikutoiselta, ja tietokonepelien merkitys on nykyistä vähäisempi. Ensimmäiset kotimaiset pelifirmat olivat vuoden ikäisiä ja alan huippuja aikanaan tuottavaa Assembly-tapahtumaa oli järjestetty parin vuoden ajan.

Kommentit