Hyppää pääsisältöön

Opel Kadett edusti 60-luvun tyyliä

Yhdysvalloissa suunniteltu, saksalaisvalmisteinen Opel Kadett on aivan eri vaunu kuin sotaa edeltäneet Opelit, todistetaan 60-luvun Moottoriruudussa.

Keksikokoisesta perheautosta tuli myös Suomessa suosittu. Moottoriruudun testissä Opel Kadett 1000 saikin kiitosta erityisesti ”kauniista ja asiallisesta” muotoilusta.

Auton huippunopeus oli 130 kilometriä tunnissa. Bensiiniä auto haukkasi satasella lähes 8 litraa. Moottoriruudun testissä autolla tosin ajettiin vain 90 kilometriä tunnissa, joten suurimmat nopeudet jäivät testaamatta.

Kaupunkiajossa ajo oli testin perusteella mukavaa. Huonommilla teillä auton kova jousitus oli ongelma. Auto tunnisti kaikki kolot ja nyppylät, mutta tasaisella tiellä ajo oli miellyttävää.

Suomen talvessa lämmityslaitteen teho ei riittänyt. Ikkunat olivat jäässä, eikä lämpö muutenkaan ollut riittävä, Moottoriruudun testissä moitiskellaan.

Vaikka auto on rekisteröity viidelle, takapenkille hädin tuskin mahtuu kolme aikuista. ”Lähinnä takapenkin paikat on tarkoitettu perheen jälkikasvulle, jolloin tila varmasti heille riittää mukavasti.”

Opelin vaihteisto oli synkronoitu. Lisävarusteena sai myös urheilumallisen vaihdetangon. ”Kojetaulun reunus on pehmustettu. Ja tuhkakuppi ja hansikaslokero ovat tavanomaisilla paikoilla. Oven lukot ja lasinnostolaitteet toimivat miellyttävän herkästi.”

Teksti: Reijo Perälä

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto