Hyppää pääsisältöön

Opel Kadett edusti 60-luvun tyyliä

Yhdysvalloissa suunniteltu, saksalaisvalmisteinen Opel Kadett on aivan eri vaunu kuin sotaa edeltäneet Opelit, todistetaan 60-luvun Moottoriruudussa.

Keksikokoisesta perheautosta tuli myös Suomessa suosittu. Moottoriruudun testissä Opel Kadett 1000 saikin kiitosta erityisesti ”kauniista ja asiallisesta” muotoilusta.

Auton huippunopeus oli 130 kilometriä tunnissa. Bensiiniä auto haukkasi satasella lähes 8 litraa. Moottoriruudun testissä autolla tosin ajettiin vain 90 kilometriä tunnissa, joten suurimmat nopeudet jäivät testaamatta.

Kaupunkiajossa ajo oli testin perusteella mukavaa. Huonommilla teillä auton kova jousitus oli ongelma. Auto tunnisti kaikki kolot ja nyppylät, mutta tasaisella tiellä ajo oli miellyttävää.

Suomen talvessa lämmityslaitteen teho ei riittänyt. Ikkunat olivat jäässä, eikä lämpö muutenkaan ollut riittävä, Moottoriruudun testissä moitiskellaan.

Vaikka auto on rekisteröity viidelle, takapenkille hädin tuskin mahtuu kolme aikuista. ”Lähinnä takapenkin paikat on tarkoitettu perheen jälkikasvulle, jolloin tila varmasti heille riittää mukavasti.”

Opelin vaihteisto oli synkronoitu. Lisävarusteena sai myös urheilumallisen vaihdetangon. ”Kojetaulun reunus on pehmustettu. Ja tuhkakuppi ja hansikaslokero ovat tavanomaisilla paikoilla. Oven lukot ja lasinnostolaitteet toimivat miellyttävän herkästi.”

Teksti: Reijo Perälä

Kommentit
 • Hiihtokoulussa vedettiin sukset jalkaan ysäritunnelmissa

  Pikku Kakkosen hiihtokoulu opetti hiihdon saloihin.

  "Suk-suk-suk-sukset ja sau-sau-sau-sauvat" mukaan ja ladulle! Ysärimuotia ja -fiilistä tarjoileva Hiihtokoulu opetti lama-ajan lapsille hiihtämisen perusteita. Hiihtokoulu esitettiin Pikku Kakkosessa ensimmäistä kertaa vuonna 1996 ja sen oppeja voi katsoa nyt pysyvästi Areenasta.

 • ”Nyt sattu muuten Juhaa leukaan” – Kummelin Koistisen kootut kikkailut

  Legendaarinen ja hyväleukainen hätähousu vauhdissa.

  Juha Koistinen jos kuka on syntynyt muurahaisia housuissaan. Mies käyttää käytännössä kaiken vapaa-aikansakin holtittomaan kikkailuun ja heilumiseen. Maskuliinisella leukaluustolla varustettu veikkonen pitää kuitenkin koheltamisellaan työpaikkansa ilmapiirin keveänä. Timo Kahilaisen esittämän Koistisen kikkoja nähtiin Kummelissa vuosina 1993 sekä 1994.

 • Formulaliukua ja rokkia – Luisteluleikit Laura Lepistön, Valtter Virtasen ja muiden taitoluistelutähtien opastuksella

  Taitoluistelijat opettavat lapsille luistelua ja leikkejä.

  Miten sopii yhteen pingviinikävely ja luistelu? Taitoluistelijatähdet opettavat lapsille luistelua ja hauskoja leikkejä Pikku Kakkosen ja Suomen Taitoluisteluliiton ohjelmasarjassa vuodelta 2008. Luistimilla voi kokeilla vaikka formulaliukua, kisarokkia, merikotkahyppyjä tai rallijarrutusta. Luisteluoppaina ovat mm. Kiira Korpi, Laura Lepistö, Susanna Pöykiö ja Valtter Virtanen. Katsomisen jälkeen näitä temppuja voi lähteä jäälle testaamaan!

 • "Lennä Nykäsen Matti, lennä" – Sleepy Sleepers livenä Tulilinjalla

  Lahtelainen huumoripumppu provosoi Tampereella 1990.

  Lahtelainen huumorirock-yhtye Sleepy Sleepers esiintyi helmikuusssa 1990 Tampereen Tullikamarilla. Suorana lähetyksenä esitetyn Tulilinja-ohjelman konsertin päätöskappaleena kuultiin oodi maailman parhaalle mäkihyppääjälle: Nykäsen Matille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto