Hyppää pääsisältöön

Ähtärin eläinten touhuja vuosien varrelta

Eläinpuiston karvaisten asukkien elämässä tapahtuu monenlaista.

Karhujen herääminen talviunilta on Ähtärin eläinpuistossa jokavuotinen juhlan aihe. Yleisö seurasi tapahtumaa silmä kovana myös keväällä 2010.

Helmikuussa 2003 Ähtäri sai kaksi uutta asukasta, kun Korkeasaari lahjoitti eläinpuistolle kaksi vuoden ikäistä lumileopardia.

Tanner tömisi ja tassut viuhuivat, kun karhut pentuineen ottivat ilon irti elämästä. Temmellys kuvattiin Ähtärin eläinpuistossa toukokuussa 1985. (Julkaistaan ilman musiikkia tekijänoikeussyistä.)

Teksti: Anni Kemppainen

Lue lisää:

Ilves Ähtärin eläinpuistossa (1983).

Eläimet pelastivat kituvan kunnan

Söpöjä eläimiä ja neuvostoliittolaisia elokuvia – näillä eväillä Ähtäri kirkasti paikkansa Suomen kartalla.

Lue lisää:

Korkeasaaren vauhdikkaalle alkutaipaleelle kuului juopottelua ja merimiehiä

Korkeasaari 100 vuotta -dokumentissa (1989) nähdään vanhoja filmejä eläintarhan alkuvaiheilta, kuullaan sen värikästä historiaa sekä tutustutaan tarhan asukkeihin ja työntekijöihin. Dokumentti on kuvattu Korkeasaaren 100-vuotisjuhlavuonna.

Lue lisää:

Tyttö ja valkoinen hevonen

Onnekas eläinvanhus viettää eläkepäiviään vanhainkodissa

Taitelijapariskunta Heikki ja Liisa-Cristiina Laaksonen tarjoavat Suomen ainoassa eläinten vanhainkodissa leppoisat eläkepäivät kaikenkarvaisille vanhuksille.

Lue lisää:

Talvinen Korkeasaari 1937

Aho & Soldanin kantaaottava lyhytfilmi esittelee eläinten arkipäivää Korkeasaaressa talvella 1937. Eläimet ovat valppaita vankeudessakin, mutta "hirvikin muistanee joskus", millaista oli elämä erämaassa.

Lue lisää:

Eläintarhan talvea

Korkeasaari on nykyisin auki myös talvisin. Aiempina vuosikymmeninä eläintarha oli kiinni talviajan eli noin puolet vuodesta.

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto