Hyppää pääsisältöön

YleX:n juontajat vinkkaavat: Nämä keikat täytyy nähdä Provinssissa

Festarikesä polkaistaan kunnolla käyntiin Provinssirockissa tulevana viikonloppuna. YleX:n juontajat kertovat, mitkä keikat heidän mielestään täytyy ehdottomasti nähdä kolmipäiväisellä festarilla.

Provinssirockista vuodelta 2012 // Kuva: Tomi Mikola

Juhani Kenttämaa suosittelee:

Uuden musiikin iltavuoron Juhani Kenttämaata kutsutaan usein hevimieheksi ja tätä vahvistavat myös juontajan vinkkaamat Provinssikeikat.

- Kvelertak on varma tärppi raskaan musiikin ystäville ja bailaajille. Vaikka musa onkin rankempaa, varmasti uppoaa tyyliin vihkiytymättömillekin, koska jätkät pistävät bileet aina pystyyn.

Toinen Kenttämaan vinkkaama keikka on Turbonegro, joka nousee lavalle sunnuntaina.

- Varma krapulan tappaja ja uuteen nousuun kohottava bändi!

Kolmantena keikkatärppinään Kenttämaa nostaa esille Danzigin, jonka 25-vuotisen uran kunniaksi Provinssikeikalla kuullaan myös Misfitsin tuotantoa.

- Vanha herra heittämässä omaa soolotuotantoaan ja Misfitsin tuotantoa – pakko nähdä! Kyseessä on pitkäaikainen suosikki, Kenttämaa hehkuttaa.

Pirita Pykäläinen suosittelee:

Uuden musiikin iltavuoron juontajana tunnettu Pirita nostaa Provinssin esiintyjistä esille brittiläisen Bastillen, kotimaisen Tuuttimörön ja dj Kridlokkin, The Scenesin sekä Mewin ja Blurin keikat.

- Bastillella on törkeen kova livemeininki. Bändillä on hyviä biisejä ja keikalla on varmasti hyvä meininki, johon keli ei voi vaikuttaa. Dan Smithin tukka on ilmiömäinen, joten se pitää nähdä livenä, etenkin jos olosuhteet ovat kosteat, Pirita sanoo hymyillen.

Tuuttimöröllä puolestaan on Piritan mukaan hyvät riimit ja Kridlokk on hyvä tuottaja.

- Tuuttimöröllä on hirvittävän pitkä tukka!! Miehellä on myös hyvät läpät. Hänellä on intellektuelli ja jännä ulosanti, joten välispiikit voivat olla ikimuistoisia.

Piritan mukaan myös oululaisen The Scenesin keikka kannattaa mennä katsomaan.

- Kyseessä on oululainen amfetamiini-indietä soittava pumppu. Heidän solistinsa Konsta Kivistö on hyvä laulaja. Luvassa on väkivaltaisen rakastava yleisön ottava show!

Toki Pirita nostaa esille myös Mewin ja Blurin keikat.

- Hehän ovat mahtavia! Mewin keikka Ruisrockissa oli ensimmäinen keikka, jossa olen itkenyt julkisesti.

Venla Kokkonen suosittelee:

Myös Uuden musiikin aamuvuoron Venla Kokkonen nostaa esille brittiläisen Bastillen, joka saapuu ensimmäiselle keikalleen Suomeen.

- YleX:n taajuuksilta tuttua parasta, raikkainta ja tuoreinta elektropoppia briteistä. Tarttuvia biisejä ja karismaattinen, sekä todella hyvä laulaja. Toimii livenä, olen todistanut!

Toisena Venla nostaa YleX:n ja Rumba-lehden Tulevaisuuden tusina 2013 –listan kärkeen nousseen Antero Lindgrenin.

- Ennen kuin lauantai-illan rajut festari-bailut käynnistyvät, on hyvä kerätä voimia, ja tunnelmoida upean tuoreen kotimaisen tulkitsijan parissa. Antero Lindgren koskettaa, ja syvältä.

Venla mainitsee myös muutamia kertoja Suomessa nähdyn White Liesin suositeltavien keikkojen joukkoon. Brittibändi nähdään Provinssin päälavalla sunnuntaina.

- Brittiläisillä tummanpuhuvilla "kenkiintuijottelijoilla" on Provinssin päälavalla näytön paikka voittaa yleisö puolelle. White Liesin biisirepertuaariin kuuluu kuitenkin niin kovia helmiä, että tätä bändiä ei kannata missata.

Venla mainitsee myös, että Blurin keikka perjantaina päälavalla ja Glasvegasin keikka sunnuntaina YleX-stagelle on nähtävä.

Ile Uusivuori suosittelee:

YleX Aamun juontaja aikoo tanssia sydämensä kyllyydestä kun Matti Airaksisen dj-keikka on käynnissä.

- Teemaan kuuluva paita päälle ja tanssi voi alkaa! Tämä on pakollinen, Ile hehkuttaa.

Ile mainitsee myös, että tanskalaisen Mewin keikka on pakko nähdä kerran kesässä.

- Jos bändi julkaisee kokoelman nimeltään Eggs Are Funny, eli munat ovat hauskoja, niin onhan se pakko nähdä.

Kolmantena keikkatärppinään aamujuontaja suosittelee Solosen ja Kosolan lauantaista keikkaa.

- Kolmetoista kertaa kovempi kuin kukaan on törkeen kova levy! Kuuntelen sitä aina autossa, Ile fiilistelee.

Anne Lainto suosittelee:

YleX Viikonlopun kaunotar Anne Lainto sanoo, että Provinssirockissa on ehdottomasti tänä vuonna nähtävä Bad Religionin, Blurin ja Turbonegron keikat.

- Bad Religion pistää varmasti moshpitit pyörimään perjantai-illassa! Pitkänlinjan punkpoppoon ympärillä on pyörinyt jo pitemmän aikaa lopettamishuhut ja on epäilty, että uusin True North jäisi bändin viimeiseksi levyksi, joten tätä keikkaa ei todellakaan kannata missata.

Anne uskoo Blurin aiheuttavan melkoisen fiilisvirran Provinssissa.

- Blur on niin legendaarinen brittirockbändi, että se aiheuttaa varmasti joukkohurmion Provinssissa. Bändi on käynyt viimeksi Suomessa kymmenen vuotta sitten, mutta hyvää kannattaa odottaa.

Juhani Kenttämaan tavoin Annekin vinkkaa, että norjalaisen Turbenegron keikka kannattaa mennä katsomaan sunnuntaina.

- Norjalaisen deathpunk-yhtyeen uusi solisti nousee ensimmäistä kertaa Provinssin lavalle ja ainakin viime syksyn Tavastian keikan mukaan yhtye on todella kovassa vedossa.

Esiintymisaikataulut löydät Provinssirockin kotisivuilta.

Lähteet: YleX