Hyppää pääsisältöön

Terveisiä levystön kätköistä!

"Melkein kaksi viikkoa Ylellä on nyt takana ja oikeita töitä on tullut tehtyä jo melko paljon. Ensimmäinen viikko kului valokuva-arkistossa vanhoja lasinegatiiveja paketoiden, jonka jälkeen siirryimme työparini Fatiman kanssa äänilevyarkistoon. Siellä olemme keräänneet arkistohyllyjen uumenista poistoon meneviä magneettinauhoja, jotka olemme sen jälkeen purkaneet osiin kierrätystä varten. Magneettinauhat otetaan aluksi pois pahvikoteloistaan, jonka jälkeen nauha puretaan ja metallinen keskiosa irroitetaan. Yhdessä kelassa nauhaa on useita metrejä, ja vappuserpentiinin näköistä nauhajätettä syntyi todella paljon. Työtehtäviimme on myös kuulunut muuttolaatikoiden pakkaamista, sillä äänilevystöä ollaan muuttamassa toiseen paikkaan. Kahden viikon aikana olemme käyneet kahdella kierroksella; studiokierroksella ja Armi-kierroksella. Armiin kuuluu TV-, Radio-, Äänilevy-, Valokuva-arkistot sekä Kirjasto ja Nuotisto. Studiokierroksella kävimme katsomassa Ylen studioita. Lisäksi kävimme viime viikolla katsomassa Studiotalossa järjestettyä Seinät kaatuu-tapahtumaa, jossa julistettiin studioiden remontti alkaneeksi hienon ilotulitusnäytöksen ja herkullisen jäätelön kera. Ensi viikolla siirrymme Kirjastoon ja sen meille tarjoamien tehtävien pariin."

Krista Määttä työskentelee kesäkuun ajan Ylen siistinä kesäduunarina Yle Armissa.

 • Ystävyyttä ja hämäräbisneksiä Areenassa – kuusi asiaa, jotka yhdistävät kasarin ja ysärin seikkailusarjoja

  Kuusikko ja kuoleman varjot sekä muut sarjat Areenassa.

  Kalakukkoreseptin ryöväävät rosvot, huumerahojen perässä oleva prätkäjengi ja muut hämäräbisnekset houkuttelevat lapsia ja nuoria selvittämään rikoksia. Yhdeksän kesäistä jännitysohjelmaa on julkaistu nyt Areenaan ja ne ovat katsottavissa vähintään vuoden ajan. Listasimme kuusi asiaa, jotka yhdistävät näitä seikkailuja.

 • Areenan käyttö jatkaa kasvuaan

  Areenan käyttö on vuoden aikana kasvanut kovaa vauhtia

  Kesän lähestyessä on hyvä tilaisuus katsoa, miten Areenan käyttö on kehittynyt. Ja kehitystä selvästi on. On ilo huomata, että suomalaiset ovat ottaneet Areenan aiempaa aktiivisempaan käyttöön monilla eri laitteilla. Areena on edelleen Suomen arvostetuin verkkopalvelu ja suositumpi kuin esimerkiksi kansainvälinen suoratoistojättiläinen Netflix.

 • Kirjautumalla enemmän irti Yle Areenasta

  Kirjautuminen helpottaa Areenan käyttöä

  Areenaa on jo jonkin aikaa muutettu ohjelmakirjastosta henkilökohtaisesti jokaista käyttäjää palvelevaksi video- ja audiopalveluksi. Henkilökohtaisuus toteutuu erityisesti silloin, kun käyttäjä kirjautuu Areenaan. Yle Tunnus on monissa Ylen palveluissa käytössä oleva kirjautumispalvelu, jonka avulla käyttäjä voi tunnistautua ja saada parempaa henkilökohtaista palvelua.