Hyppää pääsisältöön

Uusi maksutapa helpottaa mobiiliostoksia – veloitus puhelinlaskulla

Suomessa maksullisia mediasisältöjä ja muita palveluita voi jatkossa ostaa suoraan mobiililaitteen selaimessa tai sovelluksessa. Ostokset veloitetaan puhelinlaskulla.

Älypuhelin ja kahvila // Kuva: Maria Rautio

Suomen suurimmat matkapuhelinoperaattorit Elisa ja Sonera ovat ilmoittaneet ottavansa käyttöön niin sanotun mobiili-internet-laskutuksen.

- Elisan ja Soneran laskutuspalvelut ovat jo valmiina ja eri palvelujen käyttöönotto on käynnissä. Ensimmäiset palvelut tulevat käyttöön viikkojen sisällä. Mukaan tulee vielä enemmän palveluja kesän jälkeen, kertoo Teleforumin toimitusjohtaja Juhani Kivikangas YleX:lle.

Mobiiliasiakkaat voivat sovelluksen avulla ostaa lisämaksullisia palveluita ilman, että heidän tarvitsee esimerkiksi lähettää tekstiviestitilausta, antaa luottokorttitietoja tai erikseen kirjautua palvelun käyttäjäksi. Uudella maksutavalla voi tehdä maksimissaan 60 euron suuruisia kertaostoksia

Mobiili-internet-maksaminen onnistuu älypuhelinten lisäksi muillakin laitteilla, kunhan asiakas on tunnistettu mobiili-internetyhteyden kautta. Palvelun ottavat käyttöön muun muassa Lippupalvelu, Liigapörssiä pyörittävä Sanoma Games, Helsingin seudun liikenne sekä MTV3.

- Pääsimme kokeilemaan mobiili-internet-laskutusta Idols-äänestyksessä ja jatkossa näemme siinä suuren potentiaalin esimerkiksi Katsomo-palvelussamme, jossa sitä voidaan tarjota kuluttajille yksinkertaisimpana maksutapana esimerkiksi yksittäisten maksullisten urheilulähetysten ostamiseen, kertoo MTV3:n verkkojohtaja Henrik Laine.

Lähteet: Teleforum