Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Maantiede pääkuva

Väestö ja asutus

Maapallon väkiluku kasvaa kovaa vauhtia. Vuosittain yli 50 miljoonaa ihmistä muuttaa maaseudulta kaupunkeihin. Urbanisaatio eli kaupungistuminen on globaali haaste, jonka ongelmat korostuvat erityisesti köyhissä maissa. Väestönkasvulla ja muuttoliikkeellä on myös kulttuurisia vaikutuksia.

Väestön ja asutuksen keskittyminen

Suomen asuttaminen

  • 2020 kevät: maantiede

    Maantieteen yo-koe ja vastaukset.

    Tällä sivulla pääset joko katselemaan Ylioppilastutkintolautakunnan laatimaa koetta (katseluversio) tai harjoittelemaan tekemällä sen itse (harjoittelukoe). Katseluversio ja hyvän vastauksen piirteet julkaistaan yo-koepäivänä ja harjoitteluversio mahdollisimman pian kokeen jälkeen.

  • 2019 syksy: maantiede

    Maantieteen yo-koe ja vastaukset.

    Tällä sivulla pääset joko katselemaan Ylioppilastutkintolautakunnan laatimaa koetta (katseluversio) tai harjoittelemaan tekemällä sen itse (harjoittelukoe). Katseluversio ja hyvän vastauksen piirteet julkaistaan yo-koepäivänä ja harjoitteluversio mahdollisimman pian kokeen jälkeen.