Hyppää pääsisältöön

Viola Uotilan laulut

8-vuotias Viola Uotila soittaa ja laulaa tunnettuja ja vähän tuntemattomampiakin lastenlauluja ja kansansävellyksiä.

Tietolaatikko

Viola Uotila on vuonna 1997 syntynyt moni-instrumentalisti, jonka soittimia ovat erikokoiset kanteleet, kelttiharppu ja sello. Hänen ohjelmistonsa on sisältänyt klassista musiikkia, kansanmusiikkia ja viihde- sekä lastenmusiikkia. Uotila aloitti konsertoinnin jo 7-vuotiaana ja on siitä alkaen esiintynyt soolona ja erilaisten kokoonpanojen kanssa Suomessa ja ulkomailla. Vuoteen 2013 mennessä hän oli julkaissut kolme albumia, joista ensimmäisen jo kuusivuotiaana sekä yhden albumin veljensä Anton Uotilan kanssa.
Lähteet: violauotila.net ja Suomen Kansanmusiikinliitto

Lapsimuusikko teki vuosina 2005 ja 2006 Pikku Kakkoselle 23-osaisen musiikkiohjelmasarjan Violan laulut.

Ohjelmassaan Uotila soittaa erilaisia kanteleita, säestää itseään ja tulkitsee kansansävellyksiä sekä tuttuja lasten lauluja. Välillä tytön vieraana piipahtaa tämän kaksosveli Anton tai isä Tomi, joka säestää tytärtään sellolla.

Nelivuotiaana kanteleensoiton aloittanut Uotila on kiistatta lahjakas kantelisti. Perinnesoittimen soittaminen onnistuu pöydällä, sylissä ja kaulaan ripustettuna. Pikku Kakkosen ohjelman aikana Uotila vieraili myös Radio Suomen Kimurantti-ohjelmassa, jossa hän kertoi erilaisista kanteleista ja niiden erikoisuuksista.

Teksti: Ville Matilainen

Kommentit