Hyppää pääsisältöön

Levy-yhtiö julkaisee yli 5 000 suomalaista albumia digitaalisesti

Lähes kaiken suomalaisen levytetyn musiikin vuoteen 1970 asti omistava Warner Music on julkaissut valtaosan kotimaisen musiikin katalogistaan digitaalisissa verkkokaupoissa.

Internet ja musiikki. // Kuva: iStockphoto

Käytännössä lähes kaiken suomalaisen levytetyn musiikin 1920-luvulta aina 1970-luvulle saakka ja merkittävän osan myös sen jälkeiseltä ajalta omistava Warner Music julkaisee digitaalisesti valtaosan kotimaisen musiikin katalogistaan.

Päivänvalon saa kaikkiaan lähes 25 000 digitaalisesti ennen julkaisematonta kappaletta ja yli 3 000 albumia. Kyseinen arkisto on huomattava osa suomalaista kulttuurihistoriaa, joka on nyt kaikkien ulottuvilla digitaalisessa muodossa sekä kuunneltavissa ja ostettavissa digitaalisista musiikkikaupoista.

Warner Music lanseeraa julkaisun yhteydessä myös Suomalaisen musiikin historia -nimisen nettipalvelun, jonka kautta digitaalinen aineisto on kuluttajien kuunneltavissa. Palvelu sisältää 5 000 albumia sekä 40 000 kappaletta aina 1920-luvulta tähän päivään saakka. Suomalaisen musiikin historia -nettipalvelu on täysin integroitu Spotify-musiikipalvelun kanssa.

Lähteet: Warner Music