Hyppää pääsisältöön

Lomamatka 70-luvulle: Harry ja Henry harrastavat 70-lukua

Harry ja Henry harrastavat 70-lukua. Kuva: Siiri Huttunen, Yle OlotilaVeljekset Harry ja Henry Grönmark syttyvät 1970-luvun autoista, musiikista ja rennosta meiningistä. Porilaiset pitkätukat seikkailevat myös kesän retroimmassa tv-sarjassa Lomamatka 70-luvulle

Metallinhohteinen sininen Toyota kurvaa pihaan ja ulos astuvat veljekset Harry ja Henry. Kun vaatteet vaihtuvat 70-luvun kuteisiin, ei näitä poikia uskoisi 80-luvun lopun lapsiksi. Puukkarit ja teryleenit jalkaan: lähdemme aikamatkalle 1970-luvun lomatunnelmiin.

Mikä vanhoissa aikakausissa kiehtoo? Miksi autot olivat ennen parempia? Mikä on parasta 70-luvussa?

Lomamatka 70-luvulle Yle Areenassa ja tiistaisin TV1:llä klo 20.

Linkit:

 • Majaleiristä alkoi arkkitehtuurikasvatuksen menestystarina

  Pihla Meskanen vie arkkitehtuurikasvatusta maailmalle.

  Pihla Meskasen ura arkkitehtuurikasvattajana alkoi majaleirien pitämisestä 27 vuotta sitten. Ensimmäisillä leireillä oppilaina oli omia sisaruksiakin, nyt Lasten ja nuorten arkkitehtuurikoulu Arkki on laajentunut jo seitsemään maahan.

 • Lilli Earl löysi tiensä takaisin teatteriin: "Tunsin, että olin tullut kotiin!"

  Lilli Earl jätti näyttelemisen esiintymispelon vuoksi.

  Lilli Earlista piti tulla näyttelijä. Hän pääsi Teatterikorkeakouluun, mutta Jouko Turkan metodit olivat hänelle liikaa. Lopullisesti haave näyttelijän ammatista kariutui esiintymispelkoon, ja Earl jätti teatterin yli kahdeksikymmeneksi vuodeksi. Neljä vuotta sitten hän palasi teatteritaiteen pariin.

 • Psykologi Jussi Tukiainen: “Jokaisen tulee saada elää rohkeasti itsensä näköistä elämää”

  Ihminen kehittyy koko elämänsä, loppuun saakka.

  Psykologi, Egyptin tuntija, matkaopas Jussi Tukiainen lähti pian lukion jälkeen kesätöihin Tukholmaan, jossa syttyi kipinä psykologin ammattiin. Sieltä elämä heitti hänet Bulgarian kautta Egyptiin, josta kehittyi psykologian rinnalla toinen läpi elämän jatkuva intohimo. Jussi Tukiainen kannustaa jokaista elämään rohkeasti itsensä näköistä elämää ja uskoo, että järkkynyttä mieltä ja itsetuntoa voidaan parantaa ihan kuolemaan asti.