Hyppää pääsisältöön

Nämä ovat katsotuimmat suomalaiset musiikkivideot YouTubessa

Tuoreen Aalto-yliopiston tutkimuksen rinnalla julkaistiin 20 katsotuinta suomenkielistä sekä 20 katsotuinta suomalaisartistin englanninkielistä musiikkivideota.

YouTuben julkkiskanavien mainoskuva. // Kuva: YouTube

Aalto-yliopiston Kauas biisit karkaavat – Äänitemusiikin digitaalinen murros -tutkimuksen rinnalla listattiin 20 kaikkien aikojen katsotuimpaa suomenkielistä musiikkivideota sekä 20 katsotuinta englanninkielistä suomalaismusiikkivideota.

Suomenkielisten listan kärjessä komeilee lähes 11 miljoonan YouTube-katselukerrallaan Robinin Frontside Ollie. Toisella sijalla Selvää päivää Lord Estin kanssa hämmästelee Petri Nygård reilulla kahdeksalla miljoonalla katselukerralla. Kolmantena Pojun Pojan saunomista on käynyt katsomassa yli 5,5 miljoonaa silmäparia. Top-20-listalle mahtuu lisäksi peräti viisi Cheekin kappaletta, kolme Petri Nygårdin sekä kaksi Robinia ja Jukka Poikaa.

Englanninkielisten videoiden kärkisijaa pitää Nightwishin Amaranth peräti 64 miljoonalla katselukerrallaan. Hyvänä kakkosena tulee niin ikään Nightwish musiikkivideollaan Bye Bye Beautiful. Kolmanneksi katsotuin video on Apocalyptican I Don't Care lähes 26 miljoonalla katsojalla. Nightwishin musiikkivideoita top20:n mahtuu peräti viisi kappaletta, kun Apocalyptica pääsi listalle kolmella kappaleella.

Listalla valikoitiin kunkin musiikkivideon katsotuin versio, ei siis kappaleiden eri versioiden yhteenlaskettuja määriä.

Molemmat listat voi käydä kuuntelemassa YouTubessa, suomenkieliset sekä englanninkieliset.

Lähteet: YouTube, Aalto-yliopisto