Hyppää pääsisältöön

Suomalaiskirurgit auttavat Kenian lapsia kohti terveempää tulevaisuutta

Suomalaiset kirurgit leikkaavat vammaisia lapsia Keniassa. Usean vuoden ajan Tapio Hakala työryhmänsä kanssa on tarjonnut monille lapsille terveemmän tulevaisuuden.

Tietolaatikko

Ohjelman lopusta on jouduttu poistamaan pätkä tekijänoikeudellisista syistä.

Dokumentissa Kirurginen safari seurataan ryhmää suomalaisia kirurgeja. He ovat käyneet Keniassa yhdeksän vuoden ajan. Aluksi lääkärit yhteistyökumppaneineen hankkivat rahat lasten leikkauksiin itse. Myöhemmin Suomen ulkoministeriö alkoi rahoittamaan toimintaa.

Kendun Adventistisairaalassa kirurgit leikkaavat potilaitaan välillä ilman sähköjä. Silti tunne siitä, että auttaa huonompiosaisia työntää työryhmää eteenpäin.

"Ehkä sitä maksaa omaa länsimaista hyvinvointiaan tällä tavalla. En tiedä saako siitä jotenkin puhtaamman omatunnon, kun itsellä on asiat niin hyvin ja tietää, että maailmassa on asiat niin huonosti", kertoo lääkäri Hilve Turunen syistään olla mukana vapaaehtoistyössä.

Silti kaikkia eivät vapaaehtoistyötä tekevät kirurgitkaan ehdi leikata ja osa työtä onkin valita ketkä vammautuneista lapsista saavat paremman tulevaisuuden.

Ohjelmassa seurataan myös Suomen Adran (Adventtikirkon avustussäätiö) toimintaa Keniassa sekä muiden vapaaehtoisten, kuten yrittäjä Eila Niskasen työtä paikan päällä Afrikassa.

Teksti: Juhana Säilynoja

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto