Hyppää pääsisältöön

Huippuohjaajat povaavat: Suurtuotantojen leffaliput kalliimmiksi kuin pienten

Lukuisia megaluokan elokuvia ohjannut Steven Spielberg valittelee, miten suuri osa isoista elokuvatuotannoista tekee tappiota. Ratkaisuna voitaisiin pistää suurtuotannoille korkeampi hinta elokuvateattereissa kuin pienen budjetin elokuville.

Steven Spielberg // Kuva: Paramount Pictures

Yhdysvaltojen vanhimmassa elokuvakoulussa School of Cinematic Artsissa pidettiin äskeittäin huomiota herättävä puhe, kun muun muassa Indiana Jones -, Jurassic Park ja Minority Report -elokuvien ohjaaja Steven Spielberg povasi elokuva-alan tulevaisuutta, kertoo Yle Uutiset.

Ohjaajan mukaan elokuvateollisuus elää ahdingon aikoja, kun huolestuttavan suuri osa suurtuotannoista tekee tappiota. Spielberg povaakin Time-lehden mukaan, että eri elokuvista voitaisiin tulevaisuudessa maksamaan eri hintoja.

Spielbergin mukaan suurtuotannot voisivat pysytellä pelissä mukana pidempään rahastamalla elokuvistaan enemmän. Pienemmät tuotannot taas voisivat esittää elokuviaan suppeammalla levityksellä ja tietysti halvemmalla. Järjestelyn myötä suuret tuotantoyhtiöt voisivat huolettomammin sijoittaa jättituotantoihin.

Spielbergin kanssa pitkään yhteistyötä tehnyt ohjaaja-tuottaja George Lucas komppasi Spielbergin maalaamaa tulevaisuuskuvaa.

- Elokuvan matka laveaa tietä pitkin teattereihin käy kaiken aikaa vain kapeammaksi ja kapeammaksi, Lucas totesi.

Lähteet: Yle Uutiset

 • Kommentti: Suomalaisräppäri varasti biisinsä idean toiselta artistilta ja jäi heti kiinni – popissa matkiminen on tavallista, mutta välillä aika noloa

  Popissa matkiminen on tavallista, mutta välillä aika noloa

  Suomalaisräppäri varasti biisinsä idean toiselta artistilta ja jäi heti kiinni – popissa matkiminen on tavallista, mutta välillä aika noloa Edin uuden singlen kohdalla häviäjä ei ole kanadalainen indie-artisti, jolta jää saamatta käyttökorvaukset, vaan Edi itse, kirjoittaa YleX:n musiikkitoimittaja Anton Vanha-Majamaa.

 • YleX Aamu Liveshow Tavastialla siirtyy

  Uusi päivämäärä ilmoitetaan mahdollisimman pian.

  Vallitsevan koronatilanteen ja viranomaissuositusten vuoksi YleX Aamu Liveshow siirtyy. Tapahtumaa ei voida järjestää 4. syyskuuta siinä mittakaavassa kuin oli tarkoitus, sillä Tavastialle ei voitaisi ottaa sisään kuin osa lipun lunastaneista. Liput tulevat käymään sellaisinaan uudelle päivämäärälle, joka ilmoitetaan mahdollisimman pian. YleX on yhteydessä lipun hankkineisiin kun tarkempaa tietoa uudesta päivästä on saatavilla.

 • Rajoja rikkova realitysarja YleX Nosteessa alkaa! Tässä ovat kilpailijat

  Realityssa haetaan uutta musiikkimaailman nousevaa tähteä.

  YleX Nosteessa on musiikkireality, jossa haetaan uutta musiikkimaailman nousevaa tähteä. Uutta viihdeohjelmaa juontavat YleX:n musiikkitoimittaja Katri Norrlin ja Youtube-tähti Miska Haakana. Ohjelma alkaa YouTubessa, YleX Nosteessa -kanavalla ja Yle Areenassa 6.8.2020.