Hyppää pääsisältöön

Yksi 30:stä maailman siisteimmästä kesätyöstä

"Olen työskennellyt siistinä kesäduunarina Ylen Klassisessa toimituksessa pian kolme viikkoa. Kuten kaikki muutkin siistit, koen olevani maailman parhaassa kesätyössä.

Heti ensimmäisenä päivänä kävi selväksi, että tämän kuukauden aikana todella pääsee tekemään ihan oikeita töitä. Melko pitkän kättelykierroksen ja lounaan jälkeen meidät kesäduunarit sen suuremmin suunnittelematta napattiin mukaan Suomen alttoviuluseuran Violan päivän pikkukonserttiin Musiikkitalon kahvilalle. Minulle ja Laralle käytännössä lyötiin kamerat käteen ja käskettiin kuvata. Alkusähläilyjen jälkeen kuvista tuli jopa ihan julkaisukelpoisia ja ne löytyivätkin Ylen klassisen musiikin Facebook-sivuilta jo ennen kuin tapahtuma oli päättynyt.

Seuraavana vuorossa oli Sibelius-gallup. Sen tavoitteena oli antaa suuntaa antavaa tietoa siitä, mitä ihmisten voi Sibeliuksesta ja klassisesta musiikista odottaa tietävän suunnitellessa Sibelius-juhlavuoden 2015 ohjelmistoa ja tapahtumia. Aihetta käsiteltiin myös Yle Klassisen kesäretkellä Siikajärvellä. Ohjelmassa oli patikointia Nuuksiossa ja kyseisen juhlavuoden suunnitellua, ruokaa ja paljon kahvia :D Artikkeli aiheesta löytyy täältä.

Vielä loppuviikosta kävimme Laran kanssa haastattelemassa oboisti Ukko Pietilää Yle klassisen Pizzastipendi-juttusarjaan. Kyseinen artikkeli on täällä.

Viime viikko eli kesäduunin toinen viikko kuluikin sitten melko lailla kyseisiä juttuja puhtaaksi kirjoittaessa ja aina sopivissa väleissä videoarkistoa tuhotessa.

Loppuviikosta ja tämän viikon alusta suurin osa ajasta on mennyt tulevan musiikkileirijutun tekemiseen ja kuvien ja kommenttien keräämiseen leireiltä ympäri Suomen. Juttuun tulee kuvia ja tunnelmia Kälviältä, Lohjalta ja Ylivieskan Raudaskylältä.

Lisäksi olemme olleet yhteydessä Exclam tuotantoyhtiöön Siban kesäkonserttisarjan tiimoilta. Vaikka koenkin englantia ihan hyvin osaavani, oli kyllä hankalaa kirjoittaa englanninkielistä haastattelupyyntöä ja eilen illalla tulleen sähköpostin mukaan tänään meillä voi olla edessä haastattelu englanniksi kyseisen ihmisen kanssa. Tulee varmaan jännää…

Tällä viikolla tarkoituksena olisi lisäksi vielä räpsiä kesäisiä musiikkikuvia Yle Klassisen Facebookkiin.

Ihmiset täällä toimituksessa ovat hyvin mukavia ja vaikka suuri osa toimittajista onkin jo kesälomille karannut, ja varmasti vielä suurempi osa karkaa juhannuksena, riittää meillä näillä näkymin mukavaa tekemistä ihan loppuun asti.

Kaikille nuorille jotka tätä lukevat voin lämpimästi suositella hakemista Ylen siistiin kesäduuniin. Koskaan ei tiedä vaikka onni potkaisisi ja juuri sinä pääsisit tänne töihin. Minä olin niin onnekas."

Tuomas Kangas työskentelee kesäkuun ajan Ylen siistinä kesäduunarina Yle Klassisessa musiikissa. 

Kuvassa viulistit Tuukka Susiluoto ja Tommi Aalto.

 • Kommentti: Luulin Kotikatua tylsäksi mammasisällöksi, kunnes jäin sarjaan pahasti koukkuun

  Kotikadun 15. kausi koukutti toimittajan.

  Tutustuin Kotikadun 15. kauteen täysin pystymetsästä ilman minkäänlaista katseluhistoriaa sarjasta. Ennakkoluuloni oli, että Kotikatu on tylsä keski-ikäisten ohjelma, joka ei tarjoa tällaiselle ysäripennulle mitään mielekästä. Yllättävän nopeasti huomasin, miten väärässä olinkaan. Jo parin jakson jälkeen olin täysin koukussa.

 • Näin käytät Yle Areenaa autossa

  Yle Areenan käyttö autoissa helpottuu.

  Yle Areenaa voi nyt käyttää entistä kätevämmin ja turvallisemmin autoissa, kun Yle Areena tuodaan autojen viihdejärjestelmiin. Kyseessä on Ylen kuunneltavat sisällöt – videosisältöä ei voi toistaiseksi käyttää näiden autoviihdejärjestelmien avulla.

 • Ja viimein kaikki on hyvin – Satuhäät tekee paluun Yle Areenaan!

  Suositun hääohjelman kaksi kauttu julkaistaan 8.5.

  Hääohjelmien jättiläinen, supersuosittu Satuhäät tekee paluun Yle Areenaan. Toukokuun 8. päivä Areenaan julkaistaan Satuhäät-sarjan kaksi uusinta tuotantokautta. Pääset siis keinahtelemaan häävalssia ja leikkimään kenkäleikkejä vuosien 2015 ja 2016 hääparien kanssa! Lue lisää Satuhäistä täältä! Hääpäivä on ikimuistoinen ja herkkä hetki rakastuneen parin elämässä.