Hyppää pääsisältöön

Lähes 4 000 äänesti kaikkien aikojen parasta Kesäkumibiisiä - yllättikö voittaja?

Kaikkien aikojen Kesäkumibiisi-äänestys on päättynyt ja ylivoimainen voittaja on selvillä. Lähes tuhannella äänellä äänestyksen voitti vuoden 1998 Kesäkumibiisi, Klamydian Onnesta soikeena.

Klamydian Vesku // Kuva: Ninni Suomalainen

YleX etsi parin viikon ajan Kaikkien aikojen paras Kesäkumibiisi haussa – valitse suosikkisi. Ehdolla olivat kaikki 18 Kesäkumibiisiä vuodesta 1996 lähtien ja voittajaksi äänestettiin ylivoimaisesti Klamydian Onnesta soikeena, joka julkaistiin vuonna 1998. Klamydia sai lähes 4 000 äänestä peräti neljänneksen, kaiken kaikkiaan 953 ääntä.

Hyväksi kakkoseksi äänestyksessä tuli vuoden 2005 kesäkumiajan alkamista julistava PMMP:n Kumivirsi 21 prosentilla kaikista äänistä. Kolmanneksi äänestyksessä ylsi tämän vuoden kolmiodraamailu Cheekin ja Jukka Pojan Jossu 19 prosentilla äänistä.

Ääniä kiitettävästi saivat myös Pariisin kevät feat. Katri Ylander & Super Janne: Mä haluun sua enemmän ku muut haluu (261 ääntä), Duon Panisin (201 ääntä) sekä kaikkien aikojen ensimmäinen Kesäkumibiisi Reino syö akryylimassaa (Raptori feat. Päivi Lepistö): Kumia ja nahkaa (158 ääntä).

Kaikki Kesäkumibiisit voi kuunnella alta.

Lähteet: YleX