Hyppää pääsisältöön

Turbonegro ja puolen mailin kerho: Itsetyydytystä omassa jetissä Linda Lampeniusta katsellen

Norjalainen death punk -yhtye Turbonegro on tunnettu räävittömästä huumoristaan. Omalla lentokoneella Provinssirockiin saapunut velmujengi kertoi YleX:lle muun muassa perustamastaan half mile high clubistaan.

Happy Tom ja Tony Sylvester // Kuva: Teemu Saarinen/Kuvakaappaus videosta

Norjalainen kulttibändi Turbonegro ei tavallisten bändien tapaan saavu keikkapaikoille busseilla tai tavallisilla matkustajalentokoneilla, härskillä possella nimittäin on ikioma lentokone, Rear Force One.

- Lensimme Rear Force Onella tänne Provinssiin. Muut bändit aina valittelevat miten kiire heille aina tulee ja kuinka he joutuvat heräämään kello viisi aamulla, mutta meillä ei ole kiire. Meillähän on oma lentokone, yhtyeen brittiläinen laulaja Tony kertoo Uuden musiikin ohjelmien Juhani Kenttämaan haastattelussa.

Yhtyeellä on myös omintakeinen tapa viettää koneessaan aikaa.

- Me emme ole Mile high clubin jäseniä, vaan meillä on klubi, Puolen mailin kerho. Runkkaamme ja katselemme kuvia Linda Lampeniuksesta. Tai Lampeniksestä, kuten me häntä kutsumme, bändin basisti Happy-Tom naureskelee viitaten suomalaiseen viulistikaunottareen, joka nyttemmin tunnetaan nimellä Linda Brava.

Katso hervoton ja ronski video Turbonegron haastattelusta alta, jossa selviää muun muassa miten yhtyeen Rune sai klamydian Andy McCoyn vaimolta ja ketkä kuuluisivat yhtyeen unelmien nu metal -yhtyeeseen.

Lähteet: YleX