Hyppää pääsisältöön

Lontoolaisfestivaalilla täysin suomalainen ohjelmisto

Loka-marraskuun vaihteessa järjestettävä London International Festival of Exploratory Music (LIFEM) juhlii tänä vuonna viisivuotista historiaansa suomalaisittain komealla esiintyjäkaartilla.

Värttinä

Music Finlandin tukemassa The Finnish Line -kokonaisuudessa esiintyvät Värttinä, Jimi Tenor, Iiro Rantala, Tsuumi Sound System, Alamaailman Vasarat sekä Maria Kalaniemi & Timo Alakotila.

Lontoon Kings Placessa 30.10.–2.11.2013 järjestettävä LIFEM on tunnettu taiteellisesta tinkimättömyydestään artistien suhteen. Festivaalilla ovat esiintyneet muun muassa brittiläinen Gavin Bryars, norjansaamelainen tähti Mari Boine ja arvostettu tiibetiläislaulaja Soname Yangchen. Tänä vuonna viisivuotista taivaltaan juhlistava festivaali keskittyy ainoastaan suomalaiseen musiikkiin The Finnish Line -kokonaisuudellaan.

LIFEM tuo Lontooseen ensiesityksiä ja konsertteja, joita ei nähdä missään muualla maan rajojen sisäpuolella. Tänä vuonna esittelemme parhaita artisteja Suomesta – arktisesta paratiisista, joka ei koskaan lakkaa yllättämästä meitä, festivaalin johtaja Miguel Santos kertoo.

Suomalaisartisteissa yhdistyvät vuosien menestys ja pitkäjänteinen työ omaperäisen musiikin parissa, mutta mukana on myös lontoolaisyleisölle uutta ja yllätyksellistä koettavaa.

LIFEM-festivaalin The Finnish Line on osa Music Finlandin vuosien 2012-2013 Ison-Britannian kärkihanketta ja sitä tukevat myös Musiikin edistämissäätiö MES ja Suomen Lontoon suurlähetystö.

Konserttien lisäksi tapahtumassa saavat Lontoon ensiesityksensä Kimmo Pohjosen Soundbreaker- ja Jimi Tenorin Sähkö The Movie -elokuvat.

Lähteet: Music Finlad