Hyppää pääsisältöön

Stand up -koomikko Ismo Leikola yleisöstään Iso-Britanniassa: Kukaan ei tiedä Suomesta mitään

Yle Puheessa kesäistä Ali Show'ta vetävän Ali Jahangirin vieraana kävi stand up -keikkoja myös Suomen ulkopuolella esittävä Ismo Leikola.

Ismo Leikola ja Ali Jahangiri // Kuva: Yle Puhe

Suomen suosituimpiin stand up -koomikoihin lukeutuva Ismo Leikola on viime vuosina luonut uraa myös Suomen rajojen ulkopuolella, muun muassa Edinburgissa ja Lontoossa. Useaan otteeseen Edinburgin kuukaudenmittaisilla stand up -festivaaleilla esiintynyt sympaattinen Leikola keikkaili menestyksekkäästi keväällä myös lontoolaisilla klubeilla.

- Esiinnyin Leicester Squaren ympärillä olevilla klubeilla, joihin voin nykyisin mennä esiintymään milloin vain. Esitin myös 5-minuuttinen setin legendaarisella Comedy Store -klubilla, joka on yksi stand up -komiikan päämestoja. Keikka meni tosi hyvin. Asiat alkavat siellä pikku hiljaa edetä, jännittävä homma. Jossain vaiheessa tulee lisää keikkoja sinnekin, Leikola myhäilee.

Leikolan lisäksi myös tanskalaiset ja ruotsalaiset stand up -koomikot ovat saaneet jalansijaa englanninkielisillä markkinoilla. Suomalaiselle komiikalle ei kuitenkaan Leikolan mukaan ole syntynyt juurikaan minkäänlaista mainetta.

- Moni suomalainen kuvittelee, että ulkomaalaisilla olisi jonkinlaisia ennakkoluuloja suomalaisista. Ei ole, sillä kukaan ei tiedä Suomesta yhtään mitään. Hyvällä tsägällä jollain voi olla joku tuttu Suomesta tai joku tietää jotain talvisodasta, mutta stereotypioilla ei siellä voi pelata. Ainoa mitä voi heittää, on että pohjoisessa on kylmä, kaikki muu Suomesta pitää kertoa. Se, että Angry Birds on suomalainen, tulee kaikille aina yllätyksenä.

_Stand up -koomikko Ali Jahangiri etsii kesän ajan vastausta kysymykseen, mikä on hauskaa. Alin tutkimusmatkalla on mukana suuri joukko suomalaisen viihteen ammattilaisia, joiden tehtävänä on kunkin lähetyksen loppuun mennessä kiteyttää heidän oma totuutensa hauskuudesta. Kuuntele Ali Show alta._

Lähteet: Yle Puhe / Ali Show