Hyppää pääsisältöön

Viimeistä viedään

"Vikaa (pirun kiireistä) viikkoa siistissä kesäduunissa viedään! Tuntuu kuin vasta eilen olisin jännittäen kuunnellut mitä työtehtävääni täällä kuuluu… Tosiaan, työskentelen parini Aadan kanssa Nuorille Nyt!- projektin parissa ja tehdään haastatteluja kesätyöläisistä eri duuneissa. Ekan viikon tietokoneella pyöriskelyn ja sähköpostin sekä Facebookin pakonomaisen refreshaamisen jälkeen on riittänyt tekemistä kun ollaan juoksenneltu pk-seutua ympäriinsä. Ollaan päästy mm. Roviolle, Lintsille, raksalle ja Fazerin tehtaalle, eli mielenkiintosta on ollut. Lintsillä saatiin ilmaislippu kaikkiin laitteisiin ja Fazerilla ryömittiin liukuhihnojen alla jauhokasoissa täydellistä kuvituskuvaa etsimässä. Roviolla paikasta ei voinut erehtyä – oli sen verran Angry Birds- pehmoja joka kaapin päällä.

Työt ei vieläkään lopu, vaan vikalla viikolla suunnataan ainakin Stadikalle uimavalvojaa haastattelemaan (ja kuvaamaan veden alla)! Työtä on tehty tosi itsenäisesti ja ollaan saatu osallistua haastattelumestojen valintaan ja miten haastattelut toteutetaan. Joskus unohtuu että saan tästä palkkaakin, on ollut sen verran kivaa että ilmaiseksikin tekisi (shh, älkää kertoko pomoille).

Tylsiäkin hetkiä on ollut, kun on istunut koko päivän koneella odottaen haastattelupaikoista vastauksia maileihin mutta suurimmaksi osaksi on ollut tosi mahtavaa, varsinkin kun niihin maileihin vihdoin vastattiin ja pääsi kentällekin. Suosittelen ja kannustan kaikkia hakemaan, 5/5 duuni on ollut ja varmasti mahtavampaa kuin esim. kaupassa hyllyjen täyttäminen."

Ilona Rania työskentelee kesäkuun ajan Ylen siistinä kesäduunarina Nuorille Nyt! -projektissa.

 • Kuka kirjoittaa elämäntarinasi?

  Elämäntarinamme on sosiaalinen luomus.

  Mitkä ovat elämäsi avainkohtaukset, jotka määrittelevät sinua? Ketkä ovat eniten vaikuttaneet elämääsi positiivisesti entä negatiivisesti? Muun muassa näiden kysymysten kautta voi hahmottaa elämäntarinaansa. Mutta mikä on merkityksellistä ja millainen on hyvä tarina? Sen opimme toisiltamme ja yhteisistä tarinoista.

 • Yle Areenan ennakkokatselussa Pirjo ja Uusi päivä

  Kaksi suosikkisarjaa tarjolla nyt kirjautuneille käyttäjille

  Kaksi suosikkisarjaa on nyt katsottavissa ennakkoon Yle Areenassa kirjautuneille käyttäjille. Julkaisimme keskiviikkona uuden, järjestyksessään toisen tuotantokauden suositusta Pirjo-sketsisarjasta.

 • Ystävyyttä ja hämäräbisneksiä Areenassa – kuusi asiaa, jotka yhdistävät kasarin ja ysärin seikkailusarjoja

  Kuusikko ja kuoleman varjot sekä muut sarjat Areenassa.

  Kalakukkoreseptin ryöväävät rosvot, huumerahojen perässä oleva prätkäjengi ja muut hämäräbisnekset houkuttelevat lapsia ja nuoria selvittämään rikoksia. Yhdeksän kesäistä jännitysohjelmaa on julkaistu nyt Areenaan ja ne ovat katsottavissa vähintään vuoden ajan. Listasimme kuusi asiaa, jotka yhdistävät näitä seikkailuja.