Hyppää pääsisältöön

Ismo Leikola: Huumori on viimeinen asia, jossa koneet voivat olla ihmisiä parempia

Yle Puheen Ali Show -ohjelmassa vieraillut stand up -koomikko Ismo Leikola lateli oman totuutensa huumorista.

Ismo Leikola // Kuva: YLE / Nina Keski-Korpela

Stand up -koomikko Ali Jahangiri etsii kesän ajan vastausta kysymykseen, mikä on hauskaa. Alin tutkimusmatkalla mukana kävi myös Suomen rakastetuimpiin stand up -koomikoihin lukeutuva Ismo Leikola, jonka tehtävänä oli kiteyttää oma totuus hauskuudesta.

- Huumori on jotain, mikä saa ihmisen nauramaan, hymyilemään, tai tavallista iloisemmaksi. Tapoja on lukemattomia, ja siinä on kaikenlaisia kiemuroita ja koukeroita. Tosi moni niistä on tahattomia ja alitajuisia. Hauskuus voi tulla sanoista, tilannekomiikasta tai mistä tahansa, Leikola aloittaa.

Huumori on sympaattisen, Stand up -koomikko Ismo Leikola yleisöstään Iso-Britanniassa: Kukaan ei tiedä Suomesta mitäänpörröpään mukaan jopa niin monimutkainen ja hieno juttu, että se on jopa mystinen asia.

- Huumori on suorastaan pyhä ja yliluonnollinen asia. Veikkaisin, että huumori on viimeinen asia, jossa koneet ovat joskus parempia kuin ihmiset, Leikola veistelee.

Kuuntele koko Ali Show alta, jossa Ismo Leikola kertoo enemmän stand up -historiastaan ja menestyksestään iso-Britanniassa.

Lähteet: Yle Puhe / Ali Show