Hyppää pääsisältöön

Lyhytelokuvaillan ideointia

Vielä näin viimeistenkin työpäivien nurkilla siisteille kesäduunareille tarjoutui tilaisuus osallistua heidän pääasiallisesta työnkuvastaan poikkeavaan toimintaan. Uuden Kinon tuottaja Sari Volanen otti minuun viime viikolla yhteyttä ja pyysi kesäduunareiden apua joulukuussa esitettävän lyhytelokuvaillan suunnitteluun. Käytännössä tämä tarkoitti sitä, että kaikki vapaaehtoiset pääsivät tänään Isossa Pajassa sijaitsevaan toimittajien katseluhuoneeseen ensin katsomaan muutaman lyhytelokuvan ja sen jälkeen keskustelemaan Sarin kanssa siitä miten Uudesta Kinosta voitaisiin tehdä vetoavampi ja kiinnostavampi.

Noin puolitoista tuntia kestäneessä ideointitilaisuudessa nousi esille paljon hyviä ideoita ja ajatuksia. Tilaisuus tarjosikin Sarille erinomaisen mahdollisuuden tutustua nuorten näkökulmiin asiaan liittyen ja siisteille kesäduunareille taas tilaisuuden nähdä Ylen ohjelmatarjontaa erilaisesta kuvakulmasta. Koin myös itse tilaisuuden avartavaksi kokemukseksi, joka herätti ajattelemaan sitä millainen suunnittelumäärä kuusituntisen lyhytelokuvaputken sisällön ja aikataulun taustalla on.

Mikäli siis satutte television ääreen joulukuun 21. päivä, kääntäkää kanava Yle Teemalle, jossa toivon mukaan näkyy tämän ideointipalaverin hedelmiä! 

 • Kuinka paljon Areena käyttää sähköä ja mitä siitä seuraa?

  Suoratoisto ei toimi ilman sähköä.

  Kuinka paljon sähköä Areena ja sen käyttö kuluttavat? Mikä on Areenan hiilijalanjälki? Yle Uutiset julkaisi tänään jutun suoratoistopalveluiden energiankulutuksesta ja hiilijalanjäljestä. Asioita voi kuitenkin tehdä niin, että rasitusta huomioidaan ja että sitä hillitään.

 • Kuka kirjoittaa elämäntarinasi?

  Elämäntarinamme on sosiaalinen luomus.

  Mitkä ovat elämäsi avainkohtaukset, jotka määrittelevät sinua? Ketkä ovat eniten vaikuttaneet elämääsi positiivisesti entä negatiivisesti? Muun muassa näiden kysymysten kautta voi hahmottaa elämäntarinaansa. Mutta mikä on merkityksellistä ja millainen on hyvä tarina? Sen opimme toisiltamme ja yhteisistä tarinoista.

 • Yle Areenan ennakkokatselussa Pirjo ja Uusi päivä

  Kaksi suosikkisarjaa tarjolla nyt kirjautuneille käyttäjille

  Kaksi suosikkisarjaa on nyt katsottavissa ennakkoon Yle Areenassa kirjautuneille käyttäjille. Julkaisimme keskiviikkona uuden, järjestyksessään toisen tuotantokauden suositusta Pirjo-sketsisarjasta.