Hyppää pääsisältöön

DJ Orionin viimeinen lähetys Berliinistä: Mieleen jäivät uskomattomat klubikonseptit

DJ Orion palaa kotiin Suomeen, mutta klubimeininki ei hiljene YleX:n taajuuksilta.

Pasifique Waikiki 2012 DJ Orion // Kuva: Karo Holmberg / SESSIONS2

- Yksi perjantain kahden viimeisen tunnin hienoimpia juttuja on ollut tarjota kuuntelijoille tuoretta klubisoundia kuultavaksi radioon ja vielä ensimmäisenä valtakunnassa. Tämä ei vastaisuudessakaan muutu mihinkään, ja erityisen hienoa on päästä keikkojen myötä nyt useammin eri puolille Suomea katsomaan, miten kotimaassa juhlitaan.

Berliini, maailman klubipääkaupunki // Kuva: DJ Orion

- Olen Tampereen varastobileiden kasvatteja 90-luvun puolivälin tienoilta, ja Berliiniin muuttaessa oli uskomatonta löytää se sama aito meininki klubeilta. En tarkoita, että kaupungin klubikulttuuri olisi jämähtänyt 90-luvulle vaan ettei trendien perässä juokseminen ole muuttanut klubeja bling-bling -yökerhoiksi. Juhlat ovat edelleen varastohalleissa ja vanhoissa asuintaloissa.

DJ Orion palaa Suomeen tehtyään lähetystä kahden vuoden ajan Berliinistä, maailman klubipääkaupungista // Kuva: DJ Orion

Suurimmiksi kohokohdiksi Berliinin vuosistaan DJ Orion nostaa uskomattomat klubikonseptit.

- Tammikuussa järjestetyt vuoden ensimmäiset ulkoilmabileet sillan alla, laittomat kekkerit toisen maailmansodan jälkeisellä hylätyllä tutka-asemalla, kahden kerroksen teknoilut purkua varten tyhjennetyssä hotellissa, Boiler Room -ilta vanhan uimahallin vedenlämmittämössä, 3000 miehen Snax-bileet Berghain-klubilla, mies luettelee.

DJ Orionin mukaan on ollut hienoa havaita kuinka upea yhteys Berliinin lähetyksissä on syntynyt kuuntelijoihin.

- Joka viikko lähetykseen putoilee livenä #djorion-tägättyjä kuvia Instagramista. Lisäksi shoutboxin ja DJ Orionin Facebook-sivun kautta tulleista kommenteista huokuu päättömän hienoa perjantai-illan etkofiilistä. Maailman klubipääkaupungista viikonlopun starttirytmien tarjoileminen on ollut unohtumaton kokemus, erityisesti kun perjantai-iltaisin langoille liittyvä porukka on todella hienosti yhteen hitsautunutta bilesakkia ympäri Suomea ja ulkomaitakin.

DJ Orion palaa Suomeen tehtyään lähetystä kahden vuoden ajan Berliinistä, maailman klubipääkaupungista // Kuva: DJ Orion

- Kuulin, että YleX:llä on kahviautomaatin vieressä kolehtikuppi, jolla kerätään varoja DJ Orionin lähettämiseksi mahdollisimman pian viiden vuoden komennukselle tarkastelemaan Grönlannin klubikulttuuria, DJ Orion naureskelee.

Ole mukana perjantaina 28. kesäkuuta kello 22 kun Berliinistä kajahtaa vielä kerran!

DJ Orion palaa Suomeen tehtyään lähetystä kahden vuoden ajan Berliinistä, maailman klubipääkaupungista // Kuva: DJ Orion
DJ Orion palaa Suomeen tehtyään lähetystä kahden vuoden ajan Berliinistä, maailman klubipääkaupungista // Kuva: DJ Orion
DJ Orion palaa Suomeen tehtyään lähetystä kahden vuoden ajan Berliinistä, maailman klubipääkaupungista // Kuva: DJ Orion
Berliini, maailman klubipääkaupunki // Kuva: DJ Orion
DJ Orion palaa Suomeen tehtyään lähetystä kahden vuoden ajan Berliinistä, maailman klubipääkaupungista // Kuva: DJ Orion
DJ Orion palaa Suomeen tehtyään lähetystä kahden vuoden ajan Berliinistä, maailman klubipääkaupungista // Kuva: DJ Orion
DJ Orion palaa Suomeen tehtyään lähetystä kahden vuoden ajan Berliinistä, maailman klubipääkaupungista // Kuva: DJ Orion

Lähteet: YleX