Hyppää pääsisältöön

Sohvasurffausta kaikenikäisille

Sohvasurffaajat ovat ihmisiä, jotka etsivät matkoilleen ilmaisia majoittajia netistä. Surffaajat isännöivät toisiaan omissa kodeissaan ympäri maailmaa. Surffaus sopii kaikenikäisille aikuisille.

Priima-ohjelmassa espoolainen Heli Naskali kertoo kokemuksistaan sohvasurffauksesta ympäri maailmaa. Samalla hän valmistautuu vastaanottamaan saksalaista sohvasurffaajaa Jessicaa kotiinsa.

Helin mielestä sohvasurffaamisessa parasta on se, että ystävystyy ihmisten kanssa eri puolilla maailmaa.

Rovaniemeläinen Anu Roiha on nuoresta iästään huolimatta kokenut sohvasurffaaja. Hän on matkustellut ympäri Eurooppaa ihmisten sohvilla ja myös houstaa paljon matkailijoita Rovaniemen kodissaan.

Ajankohtaisen kakkosen toimittaja Annina Huhtala herää vieraasta asunnosta aamulla. Syynä ei ole villi ilta, vaan sohvasurffaus. Hän on Suomen Ambassador of Couchsurfingin, Tiina Rajasalon olohuoneen sohvalla Helsingissä.

Tiina kertoo Anninalle sohvasurffauksen toimintatavoista ja käyttäjistä ja toimittajahan innostuu kokeilemaan surffausta enemmänkin. Seuraavana kohteena onkin Tampere ja matkuu jatkuukin vielä pohjoisemmaksi Ouluun, jossa löytyy Saksasta Vietnamiin pyöräilevä sohvasurffari.

Teksti: Juhana Säilynoja

  • Uuden musiikin ilotulitusta jo kymmenen tuotantokauden verran – katso UMK:n finaaliesitykset kautta aikojen

    Elävän arkiston kooste UMK:sta vuosien varrelta.

    Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2012, jolloin se korvasi Yleisradion perinteisen Euroviisukarsinnan. UMK on tuonut kansan eteen esiintyjiä niin pystymetsästä kuin koko kansan tuntemista tähdistä. Vuonna 2021 UMK järjestetään kymmenennen kerran ja sen kunniaksi Elävä arkisto on koostanut tähän artikkeliin kaikki esitykset vuosien varrelta. Ota mukava asento ja laita korvat hörölle – tervetuloa uuden musiikin kuplaan!

  • Pieni suuri Heinola, karismaattinen Suomen läpikulkupiste

    Heinolan kaupungilla on tarinoita kerrottavanaan.

    Heinolan sijainti Suomen tieverkoston solmukohdassa johtaa monet kulkemaan tuon Päijät-Hämeessä sijaitsevan siltojen kaupungin poikki, mutta lyhyt silmäys harvemmin tutustuttaa ketään laajemmin paikkakunnan saloihin. Pienestä koostaan huolimatta Heinolan historia kätkee sisäänsä muutakin kuin vain kunnian ohikulkupaikkana, josta todistavat tähän kootut video- ja audiotaltioinnit.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto