Hyppää pääsisältöön

Todellakin siisti kesäduuni

"Då jag fick samtalet om att jag fick sommarjobb på Yle trodde jag inte mina öron. Är det verkligen sant att jag är en av de 30 ungdomarna som får chansen att jobba i fyra veckor bland seriösa journalister och producenter? Då jag vandrade in i Stora smedjan måndagen den tredje juni hade jag verkligen inga förväntningar, det kändes som att jag inte alls hade någon aning om vad vi kommer att få göra. Att det skulle vara kul hade jag visserligen räknat ut på basen av sommarjobbets namn, ett sjyst sommarjobb. Under vår första samling framkom det att Maria och jag skulle jobba på Radio Vega. Självklart blev jag lite besviken, hur kul skulle det vara att jobba med en åldersgrupp på plus femtio?

Men där fick jag, då vi träffade vår arbetsledare Unni och blev runtvisade på redaktionen blev jag förvånad över att ytterst få var äldre än 40. Kanske inte Vega var så tokigt trots allt?

Alla här har varit väldigt trevliga mot oss, vi har fått den hjälp vi behövt men samtidigt har vi tilldelats ett ganska stort ansvar tycker jag. Redan andra dagen var vi ensamma ute för att intervjua okända människor till vårt första radioinslag! Två amatörer med varsin bandspelare, det kändes verkligen ovant och till och med lite skrämmande. Allting gick trots allt ganska så bra.

Vi har alltså fått göra egna radioinslag som vi sedan editerat, men vi har även haft väldigt mycket tid att ta det lite lugnare och lära känna de andra som jobbar på vår våning, och alla har varit superschyssta!"

Josefin Flemmich työskentelee kesäkuun ajan Ylen siistinä kesäduunarina Yle Fakta & Fiktionissa.

 

"Olemme Josefinin kanssa todellakin päässeet siistiin kesäduuniin. Nämä neljä viikkoa on mennyt aivan hurjan nopeasti, jopa meidän kollegojen mielestä!

Kaksi ensimmäistä viikkoa sujui rennosti haastatteluiden ja livebloggauksen äärellä, olemme haastatelleet vanhuksia ja ystäviämme. Mutta kuitenkin puoliväliin saavuttuamme saimme vähän vaativampia tehtäviä ja aika on kulunut niidenkin parissa oikein näppärästi! Teimme juttua nuorten juhannustraditioista ja tällä viikolla kävimme haastattelemassa citymaanviljelijää Herttoniemessä. Olemme osallistuneet kokouksiin ja nauttineet Vegalaisten hyvästä seurasta ja vielä paremmasta huumorista! Eivät he olekaan vanhoja +50-vuotiaita vanhoja mummoja jotka kuuntelevat vain Kaffekvarnen- ohjelmaa, niin kuin me ensimmäiseksi Josefinin kanssa oletimme. Porukka on aivan mahtavaa! Tätä kokemusta ei helpolla unohda, eikä tuskin mikään työpaikka tämän jälkeen edes kelpaa, ruoka maistuu ja talossa viihtyy!

Kiitos Vegalaisten saimme myös nähdä Tarja Halosen, vaikkemme hänen kanssaan kerinneetkään juttelemaan. Emme myöskään ole päässeet toisten siistien kanssa kierroksille eri keikkojen takia, mikä ei loppujen lopuksi ole edes kauheasti haitannut, sillä olemme saaneet kokea niin paljon muuta kivaa ja jännittävää ettei niitä kokemuksia vaihtaisi mihinkään! Täällä todellakin oppii ja saa apua kaikenlaisessa, eikä parempaa työpaikkaa voisi löytyä! Toivon todellakin pääseväni vielä joku päivä takaisin editointikoppiin uutta juttua tekemään!"

Maria Kempe työskentelee kesäkuun ajan Ylen siistinä kesäduunarina Yle Fakta & Fiktionissa.

 • Kuka kirjoittaa elämäntarinasi?

  Elämäntarinamme on sosiaalinen luomus.

  Mitkä ovat elämäsi avainkohtaukset, jotka määrittelevät sinua? Ketkä ovat eniten vaikuttaneet elämääsi positiivisesti entä negatiivisesti? Muun muassa näiden kysymysten kautta voi hahmottaa elämäntarinaansa. Mutta mikä on merkityksellistä ja millainen on hyvä tarina? Sen opimme toisiltamme ja yhteisistä tarinoista.

 • Yle Areenan ennakkokatselussa Pirjo ja Uusi päivä

  Kaksi suosikkisarjaa tarjolla nyt kirjautuneille käyttäjille

  Kaksi suosikkisarjaa on nyt katsottavissa ennakkoon Yle Areenassa kirjautuneille käyttäjille. Julkaisimme keskiviikkona uuden, järjestyksessään toisen tuotantokauden suositusta Pirjo-sketsisarjasta.

 • Ystävyyttä ja hämäräbisneksiä Areenassa – kuusi asiaa, jotka yhdistävät kasarin ja ysärin seikkailusarjoja

  Kuusikko ja kuoleman varjot sekä muut sarjat Areenassa.

  Kalakukkoreseptin ryöväävät rosvot, huumerahojen perässä oleva prätkäjengi ja muut hämäräbisnekset houkuttelevat lapsia ja nuoria selvittämään rikoksia. Yhdeksän kesäistä jännitysohjelmaa on julkaistu nyt Areenaan ja ne ovat katsottavissa vähintään vuoden ajan. Listasimme kuusi asiaa, jotka yhdistävät näitä seikkailuja.

 • Areenan käyttö jatkaa kasvuaan

  Areenan käyttö on vuoden aikana kasvanut kovaa vauhtia

  Kesän lähestyessä on hyvä tilaisuus katsoa, miten Areenan käyttö on kehittynyt. Ja kehitystä selvästi on. On ilo huomata, että suomalaiset ovat ottaneet Areenan aiempaa aktiivisempaan käyttöön monilla eri laitteilla. Areena on edelleen Suomen arvostetuin verkkopalvelu ja suositumpi kuin esimerkiksi kansainvälinen suoratoistojättiläinen Netflix.