Hyppää pääsisältöön

Ansaittua kesälomaa kohti

Muistan erinomaisesti kuinka itse saapuessani Ylelle viime vuonna olin salaa kauhuissani siitä selviäisinkö minulle annetuista työtehtävistä halutunlaisesti ja tulisinko löytämään toimistoni Ison Pajan uumenista kun tulisin seuraavana aamuna töihin. Kuukauden lopussa kirjoitin jo artikkeleita ilman ohjeistusta ja vaelsin ammattilaisen elkein pitkin käytäviä paikasta toiseen eikä siitä neljän viikon takaisesta kauhusta ollut jälkeäkään. Eilen lounastaessani siistien kanssa tunnistin saman tapahtuneen myös heille. Neljä viikkoa saattaa tuntua paperilla lyhyeltä ajalta, mutta se riittää uusien asioiden kohtalaiseen oppimiseen. Se on myös tarpeeksi pitkä aika loputtoman uteliaisuuden ja tiedonhalun heräämiseen. 

Yleisradiolla on paljon annettavaa ihmiselle ilman työkokemusta. Tarjolla olevissa työtehtävissä on niin laajaa hajontaa, että välillä siitä menee pää sekaisin. Saapuessaan taloon on vaikea käsittää sitä, että on oikeasti olemassa näin suuria yrityksiä, joissa työskentelee muutamia tuhansia ihmisiä. Voinkin vannoa, että kokemus tästä kesäkuusta on ollut jokaiselle siistille uniikki riippuen siitä mitä he ovat tehneet ja missä he ovat olleet. Ne 14 eri työpistettä joihin siistit on ripoteltu antavat vain pintapuolisen käsityksen kaikesta toiminnasta jota Ylen sisällä tapahtuu. Luulenkin, että jokaisella tämänkin vuoden siisteistä on herännyt halu oppia lisää ja nähdä enemmän. Minulla ainakin on. Minulla onkin hyvin vahva tunne siitä, että ainakin osa näistä kolmestakymmenestä nuoresta tullaan näkemään täällä uudestaan enemmin tai myöhemmin.

Kokonaisuudessaan tämä kesäkuu on ollut antoisa kokemus kaikille osapuolille. Siistit ovat tarjonneet työpisteissään korvaamatonta apua, josta he ovat vastalahjaksi saaneet täysin uudenlaisia kokemuksia ja mahdollisuuksia. Näin tutorin asemassa en voisikaan olla iloisempi siitä miten hyvin kaikki on sujunut. Voinkin onnellisin mielin päästää tämän vuoden mahtavat siistit kesälomille tänään järjestämiemme päättäjäisten jälkeen.

Aurinkoisin terveisin,

Cilla

Siistien kesäduunareiden tutor

 

Ylen siistit kesäduunarit vuosimallia 2013. 

 • Kuka kirjoittaa elämäntarinasi?

  Elämäntarinamme on sosiaalinen luomus.

  Mitkä ovat elämäsi avainkohtaukset, jotka määrittelevät sinua? Ketkä ovat eniten vaikuttaneet elämääsi positiivisesti entä negatiivisesti? Muun muassa näiden kysymysten kautta voi hahmottaa elämäntarinaansa. Mutta mikä on merkityksellistä ja millainen on hyvä tarina? Sen opimme toisiltamme ja yhteisistä tarinoista.

 • Yle Areenan ennakkokatselussa Pirjo ja Uusi päivä

  Kaksi suosikkisarjaa tarjolla nyt kirjautuneille käyttäjille

  Kaksi suosikkisarjaa on nyt katsottavissa ennakkoon Yle Areenassa kirjautuneille käyttäjille. Julkaisimme keskiviikkona uuden, järjestyksessään toisen tuotantokauden suositusta Pirjo-sketsisarjasta.

 • Ystävyyttä ja hämäräbisneksiä Areenassa – kuusi asiaa, jotka yhdistävät kasarin ja ysärin seikkailusarjoja

  Kuusikko ja kuoleman varjot sekä muut sarjat Areenassa.

  Kalakukkoreseptin ryöväävät rosvot, huumerahojen perässä oleva prätkäjengi ja muut hämäräbisnekset houkuttelevat lapsia ja nuoria selvittämään rikoksia. Yhdeksän kesäistä jännitysohjelmaa on julkaistu nyt Areenaan ja ne ovat katsottavissa vähintään vuoden ajan. Listasimme kuusi asiaa, jotka yhdistävät näitä seikkailuja.