Hyppää pääsisältöön

Homeraha ei haise

Homerakennukset ovat muotia vuosikymmenestä riippumatta. 1990-luvun loppupuolella käytiin paljon kiistoja homeisten talojen myyjien ja ostajien välillä. Tällöin kysyttyjä olivat yksityiset homekartoitusyritykset, joiden lausunnot olivat usein suoranaista humpuukia.

Tietolaatikko

Ohjelmasta on leikattu lyhyitä pätkiä tekijänoikeussyistä.

”MOT: Homeraha ei haise” käsittelee homeisista taloista tehtyjä kauppoja, niiden rahasotkuja, sekä yksityisten homekonsulttien harjoittamaa puoskarointia.

Kun ostetusta talosta ilmenee hometta viiden vuoden sisällä kaupan teosta, on myyjä tällöin vastuussa. Ostajien asianajajilla on yleensä tapana hyökätä verenhimoisesti myyjän kimppuun vaatimalla huimia korvaussummia, sekä omaisuuden takavarikointia. Samalla saapuu lähes aina haaste raastupaan.

Rakennusten homekartoituksessa käytetään usein yksityisiä homekonsulttifirmoja, jotka löytävät hometta joka paikasta ja paljon; myös silloin, kun sitä ei todellisuudessa ole. Ohjelmassa pureudutaan erityisesti Tuula Salmen perustaman Mikrosem Oy:n toimintaan.

Teksti: Jesperi Lauhio
(Kirjoittaja on lukiolainen Ylen siisti kesäduunari)

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto