Hyppää pääsisältöön

Silmäniskun SM-kisat käytiin pilke silmäkulmassa

Ovatko suomalaiset flirttikansaa? Silmäpelin taitoa mitattiin tositilanteessa, kun Sanna, Martti ja Leena ottivat silmittömästi yhteen brittiläisten flirttihirmujen kanssa.

Suomen ensimmäiset pelimessut järjestettiin Helsingin jäähallissa vuonna 1993. Messujen yhteydessä nähtiin myös silmäniskun ensimmäiset suomenmestaruuskisat. Markku Veijalaisen juontama Pellit auki -ohjelma raportoi avoimista SM-kisoista, joihin oli saapunut flirttailijoita Kiinasta asti.

Kisojen ensimmäisessä vaiheessa arvioidaan puhdasta silmäpeliä: kilpailijat peittävät muut kasvonosat mustalla kartongilla ja antavat silmien puhua. Toiseen osaan saa valjastaa koko kasvot. Suorituksia arvioi silmämääräisesti kolme tuomaria, joista kukin antaa pisteitä yhdestä viiteen.

Kisoihin osallistuu kiinalaisen lisäksi ainakin kaksi brittiä, Paul ja Danny, joista jälkimmäisen kulmakarvanliike ansaitsisi erikoishidastuksen. "Suomalainen sinisilmä" Martti on selvästi ruskeasilmäinen.