Hyppää pääsisältöön

Yleisurheilijoiden leirillä 1976 tanssittiin ja puhuttiin alkoholista

Montrealin olympialaisiin valmistava yleisurheilijoiden yhteisleiri kokosi yhteen suomalaiset huippu-urheilijat. Leirillä tietenkin harjoiteltiin ja urheiltiin, mutta myös nostatettiin yhteishenkeä ja pidettin hauskaa. Lähde kuvausryhmän mukana tanssimaan Nina ja Rune Holménin kanssa tai filosofiselle baarikeskustelulle Reijo Ståhlbergin seuraan.

Tietolaatikko

Ohjelmassa on haastateltu seuraavia henkilöitä: valmennuspäällikkö Antti Lanamäki, valmentaja Pertti Helin, liiton puheenjohtaja Yrjö Kokko, lajijohtaja Esko Olkkonen, lääkärit Pekka Peltokallio ja Pertti Puhakka, urheilijat Riitta Salin, Marika Lindholm, Pirjo Häggman, Mona-Lisa Pursiainen, Markku Laine, Reijo Salminen, Reijo Ståhlberg, Hannu Siitonen, Lasse Viren, Nina ja Rune Holmen, Pentti Kuukasjärvi, Tuula Rautanen, Pirkko Helenius, Antti Loikkanen ja Arto Pasanen.

Ohjelmassa pääsee ääneen niin valmennusjohtoa kuin lääkäreitä ja tietenkin itse urheilijoita. Muun muassa Suomen naisten pikaviestijoukkue Mona-Lisa Pursiainen, Riitta Salin, Marika Lindholm ja Pirjo Häggman kertovat valmistautumisestaan ja tavoitteistaan.

Ohjelman alussa ja lopussa kuullaan valmennuspäällikkö Antti Lanamäen mietteitä olympiavuodesta. Suomen tavoite on kova: neljästä viiteen mitalia ja saman verran pistesijoja.

Leirin iltamissa kuulantyöntäjä Reijo Ståhlberg kertoo loukkaantumisistaan ja Turun kaupungin asuntopolitiikan sanelemasta "pakkoavioliitostaan".

Ohjelmassa joukkueen lääkäri Pekka Peltokallio kertoo miten ja miksi urheilijoiden terveyttä seurataan. Hän myös pohtii alkoholin asemaa huippu-urheilussa.

Teksti: Juhana Säilynoja

Kommentit