Hyppää pääsisältöön

Moottoritie on on kuuma

hevostytöt ja hevonen
hevostytöt ja hevonen Kuva: Yle / Ystäväni hevonen hevostalli

Ystäväni hevonen –sarjan kuvaukset ovat hurjassa vauhdissa. Juuri nyt kirjoitan tätä juttu Kuopiosta hotellin sängystä, pitkän ja hevosen tuoksuisen päivän jälkeen.

Eilen ajoimme kuvaajan kanssa Mikkeliin, jossa pääsin istumaan ensi kertaa ravikärryjen kyytiin. 13-vuotias Julia Kiukas on menestynyt poniravikuski, joka kouluttaa omat poninsa raviradoille. Minä sain pidellä ohjista, kun sympaattinen Maru –russi hölkötteli pitkin Mikkelin ravirataa. Fiilis kärryillä antoi vastauksen siihen, miksi Juliakin haluaa ajaa kilpaa.

Tänään vietimme koko päivän Siilin ratsastuskeskuksessa. Ratsastuskoulumestaruuksissa aina menestyvän Siilen opettaja Salla Salkolalta utelin, mikä on tallin menestyksen salaisuus. Sallan kanssa juteltua kävi kyllä selväksi, mikä on tallin rautaisen perusratsastuksen kulmakivi.

Moikkasin myös vanhoja ystäviäni, siskoksia Maijua ja Ellaa, jotka omistavat yhdessä ihanan kouluponi Doran. Tyttöjen kanssa juteltiin, minkälaista on jakaa yksi ihana poni, ja miten siskoa voi tsempata kisaradoilla.

Päivän päätteeksi sain ihastella Pavithra Huttusen ja Hannibalin yhteistyötä. Kaksikko oli palannut ponien kouluPM- kisoista edellisenä päivänä, mutta väläytteli maneesissa osaamistaan kuvausta varten.

Lisää kuvia, ajatuksia ja tunnelmia tulee huomenna. Tässä hieman esimakua!

 • SUMMERIN PODCASTSARJASSA KYSYTÄÄN "ONKS KAIKKI OK?"

  17-vuotias Milla selvittää podcastsarjassa tunnetilojaan.

  “Kaikki ok?" -podcastsarjassa 17-vuotias Milla Solaranta pohtii elämänsä suuria tunnetiloja ja päästää kuulijan kurkistamaan tunne-elämänsä syövereihin.

 • Kesä ilman pomoa?!

  Miltä tuntuisi olla yrittäjä ja oma pomosi?

  Oletko unelmoinut oman rantakahvilan pitämisestä parhaan kaverin kanssa? Tai miettinyt, miten saada kaveriporukalla rahat kokoon yhteistä reissua varten?

 • Tume menee taas oikeisiin töihin

  Tume menee taas oikeisiin töihin

  Tume kävi viime kesänä todistetusti oikeissa töissä. Te halusitte nähdä lisää ja saamanne pitää. Toinen kausi Tumen oikeita töitä löytyy nyt Areenasta.

 • Ystäväni hevosen lukijoiden parhaita leirimuistoja

  Unelmien leirillä sattuu ja tapahtuu.

  Ratsastusleireillä aina sattuu ja tapahtuu. Kysyimme lukijoilta Instagramissa, millaisia muistoja heille on kertynyt leirikesien aikana. Mukaan mahtuu hullunkurisia kokemuksia sekä ihania tunnelmia tärkeiden hevosten kanssa. @aanniella Varmaa yks hauskimmista kommelluksista tapahtui vuonna 2016, kun hengailtiin asuinrakennuksessamme.