Hyppää pääsisältöön

Face of God etsii Finnvoxilla Ville Valon salaviestiä ja Baddingin henkeä

Rokkitrio Face of God työstää parhaillaan esikoisalbumiaan Finnvox-studiolla. Bändi nauttii legendaarisen studion tunnelmasta, aistii Baddingin läsnäolon ja etsii salaviestiä Ville Valolta.

face of god // Kuva: Nelly Tatti

Helsinkiläisyhtye Face of God äänittää parhaillaan syksyllä julkaistavaa debyyttialbumiaan. Bändi on ollut nosteessa muun muassa siksi, koska Ville Valo valitsi poppoon HIMin lämppäriksi Tavastian legendaariselle Helldone-keikalle, yhtye levytti Elephant-nimisen kappaleen Tämä uutuusbändi pääsee uuteen suomalaiselokuvaanja trio soitti Kurkistus suomalaisen rocktrion kulisseihin – tältä jättikiertue näyttää artistin silmin!, jolla oli mukana lukuisia suomalaisbändejä.

- Esikoislevyn äänitykset ovat lähteneet tosi hyvin käyntiin. Olemme saaneet äänitettyä kolmessa päivässä kaikki bassot ja rummut. Olemme soittaneet livenä ja vangittu sitä live-energiaa, minkä takia meitä kehutaan, bändin laulaja-kitaristi Leo Stillman juttelee YleX:lle.

Myös Face of Godin Ville Valo teki tuttavuutta lämppäribändiin virtsaamalla treenikämpän oveenäänitti tuoreimman Tears On Tape -albuminsa Miksaus on levynteon kriittisin vaihe – mitä siinä käytännössä tapahtuu? . Stillmanin mukaan Ville Valon hikeä ei enää haista studiolla, mutta yhtye on etsinyt salaviestiä rokkikukolta.

- Finnvoxilla on ollut niin paljon legendaarisia tyyppejä äänittämässä, että se on maailman siisteintä olla täällä. Ville Valo oli äänittänyt täällä röökikopin ilmastointikanavan ääntä ja yritin etsiä, jos hän olisi jättänyt jonkun salalapun sinne. En löytänyt sellaista, mutta kelasin itse jättää sinne jonkun lapun, jonka joku muu voi joskus löytää, Stillman selittää.

Valon lisäksi studiossa on läsnä Baddingin henki.

- Maria Gasolinan rumpali Mikko Neimo, joka tulee soittamaan perkkoja levylle, otti virvelin messiin studiolle ja kertoi adoptoineensa sen joltain toiselta muusikolta. Sitä oli käytetty Baddingin _Paratiisi-_kappaleessa, joka on äänitetty Finnvoxilla. Poika on tullut kotiin. Siinä on tosi hyvä soundi, Stillman kehuu.

Yhtyeen esikoisalbumi julkaistaan syksyllä ja bändi lähtee tuolloin myös rundille Britteihin.

Lue myös: Juhani Kenttämaa: Face Of God / Elephant

Lähteet: YleX