Hyppää pääsisältöön

Face of God -yhtyeen rumpali jätti bändin viikko ennen äänityksiä

Helsinkiläisyhtye Face of God äänittää parhaillaan debyyttialbumiaan legendaarisella Finnvox-studiolla. Äänitykset käynnistyivät pahimmista mahdollisista lähtökohdista.

Face of God

Rokkitrio Face of Godin debyyttilevyn äänitykset eivät ole käynnistyneet ongelmitta. Bändin rumpali Orkku jätti yhtyeen vain viikko ennen Face of Godin uran merkittävintä hetkeä eli debyyttilevyn äänityksiä.

- Meillä oli aika kireät tunnelmat bändin sisällä viimeiset pari kuukautta. Se johtui varmaan siitä, että treenattiin tosi intensiivisesti uusia biisejä ja soitettiin paljon keikkoja muun muassa Briteissä ja Saksassa. Huomattiin basisti Benjaminin kanssa, että yhdellä ei ole tarpeeksi mielenkiintoa ja mietittiin, mistä se johtuu. Viikko ennen äänityksiä Orkku sitten ilmoitti jättävänsä bändin. Siitä tuli kauhea stressi, yhtyeen laulaja-kitaristi Leo Stillman kommentoi YleX:lle.

Debyyttiyhtyeen oli pakko keksiä riveihinsä nopeasti uusi kannuttaja, joka omaksuisi uudet kappaleet äärimmäisen nopealla tahdilla. Hätiin astui Tracedawn-yhtyeestä tuttu rumpali Perttu Kurttila.

- Ensimmäinen ihminen, joka tuli mieleen oli Perttu. Soitin hänelle, koska Perttu on ollut alusta asti äänittämässä meidän biisejä ja hän on tosi hyvä rumpali. Perttu suostui heti ja samana päivänä aloimme treenata yhdessä, Stillman kertoo.

Tällä hetkellä Orkun päätös tuntuu muusta bändistä oikealta, vaikka Leon ja Benjaminin oli vaikea sulattaa sitä aluksi.

- Emme ole puhuneet Orkun kanssa eropäätöksen jälkeen. Nyt on freesi fiilis. Kaikki biisit kuulostavat uusilta, kun Perttu on tuonut niihin tosi paljon kaikkea omaa. Nyt on parempi fiilis kuin koskaan aikaisemmin, Stillman sanoo.

Perttu Kurttila soittaa Face of Godin riveissä ainakin esikoislevyllä ja syksyisellä Britannian rundilla, mutta muusta ei ole vielä sovittu. Yhtyeen debyyttialbumi julkaistaan syksyllä.

Lue myös: Britteihin keikoille lähtevä Face of God: Debyyttilevy ei ole syntynyt ilman riitoja

Lue myös: Juhani Kenttämaa: Face Of God / Elephant

Lähteet: YleX